Annonce
Læserbrev

Velfærd. Danske ledige skal i job

Læserbrev: Afgørende forudsætninger for velfærd er fred og frihed samt velstand, der i en kommune typisk kommer af skatteindbetalinger, statslige overførsler samt omhu med kommunens udgifter. Odense Kommune skal omprioritere 200 milioner i 2020 og senere op mod 500 milioner i sit budget på cirka 12.500 milioner for at sikre, at velfærdsniveauet for kommunens stigende antal børn og ældre kan opretholdes. Velfærdssamfundet er baseret på, at alle borgere bidrager hertil ved at tage de job, der er. I den forbindelse spiller Odense Kommunes Beskæftigelses- og Socialforvaltning en afgørende rolle for kommunens økonomi – ved at få ledige i arbejde og flygtninge integreret samt socialt udsatte på ret køl. Kommunen har imidlertid de seneste år investeret omkring 90 millioner i samme forvaltning for at søge at reducere kommunens alt for store arbejdsløshed, men desværre uden større effekt - selv i disse tider, hvor virksomheder jo råber på arbejdskraft.

Odense Kommune er derfor fortsat blandt de 10 dårligste kommuner til at få arbejdsløse i job med en ledighedsprocent på 4,7 mod landsgennemsnittet på 3,7. Så der må vel gøres mere? Man kan vel ikke blot være tilfreds med, at Odense ikke sakker mere bagud?

I Danmark er der omkring 100.000 jobparate arbejdsløse. Samtidig arbejder mere end 160.000 udlændinge – typisk fra EU - primært inden for landbrug og gartneri, rengøring, hotel og restaurant, slagteri og fiskeindustri i lavtlønsjob, som danskere desværre ikke ønsker at bestride.

Odense Kommune har som bekendt de samme problemer i forhold til arbejdsmarkedet, og så har kommunen desværre fortsat omkring 4800 arbejdsløse, der er jobparate. Disse 4800 koster kommunekassen cirka 40 milioner om måneden eller omkring 480 milioner om året. Hvis blot kommunen lå på landsgennemsnittets ledighedsprocent på 3,7, ville man spare små 100 milioner næste år og næsten halvere omprioriteringsbehovet på 200 milioner.

Det er derfor af hensyn til det potentielle provenu for kommunekassen vigtigt at fokusere på Beskæftigelses- og Socialforvaltningens omkring 1400 medarbejdere meget mere målrettet mod det helt afgørende at få danske ledige i arbejde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce