Annonce
Rejser

Velbekomme i Slovenien: Fem madoplevelser i Ljubljana

Solid, traditionel, slovensk mad med kartofler; det får man her på Gostilna Restaurant midt i Ljubljana. Foto: Peter Rasmussen
Det kan være en stor opgave at spise sig gennem den slovenske køkken – også selv om man har en uge til rådighed. Her er fem smagsoplevelser, du kan nå igennem på en dag.
Annonce

1. Klobasarna

Klobasa betyder pølse, og klobasarna betyder noget i retning af pølseri. Den lille biks ligger på Ljubljanas torv og bestyres af Urban Forest. Her får man den traditionelle slovenske pølse af svinekød med et glas lokalt vin.

2. Gostilna

Kroen ligger lige ved tandhjulsbanen op til slottet. Kom i god tid, fordi de studerende i byen får 30 madbilletter om ugen, og mange bruger dem til at spise her. Prøv for eksempel den lufttørrede oksetunge med peberrod og græskarolie.

3. Druga Violina

Restauranten har specialiseret sig i brasede kartofler. Her er en let servering revne kartofler, der er braset sammen med løg og smør og formet som en kugle. Fungerer fremragende med en fadøl.

4. Maxi

Underetagen af Ljubljanas store indkøbscenter fungerer som restaurant og salatbar. En lokal delikatesse er de panerede kyllingelår. De smager bedre, end det lyder.

5. The Nebotičnik Cafe

Ljubljana har en enkelt skyskraber – mener de lokale selv. Caféen Neboticnik ligger på 9.-etage og serverer en fremragende potica, som er en roulade med valnøddefyld.

Pølseriet er den hurtige indgang til det slovenske køkken. Foto: Peter Rasmussen
Druga Violina har specialisret sig i brasede kartofler i alle afskygninger. Foto: Peter Rasmussen
Sådan ser en ristet med brød ud i Slovenien. Foto: Peter Rasmussen
De studerende i Ljubljana får gratis madbiletter, og der kan derfor være godt fyldt op på restauranterne i de store spisepauser. Foto: Peter Rasmussen
Det panerede kyllingelår på Maxi er en specialitet, som er sjov at prøve, men som man ikke nødvendigvis kommer til at savne. Foto: Peter Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce