Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vejrguderne forbander Heartland med heldagsregn: Musik og mudder i én stor pærevælling

Regnslagene er ikke fashionable, men de er en streng nødvendighed til dette års Heartland Festival. Foto: Michael Bager.
Heartland Festivalens første dag mødte prøvelser fra oven. Heldagsregn, blæst og lave temperaturer gjorde deres for at skabe tristhed. Men musikken kæmpede tilbage.
Annonce

Det svupper truende i græsset, når jeg vader rundt i slotshaven denne eftermiddag på Kristi Himmelfartsdag.

Voldgraven rundt om slottet skal ikke bekymre sig om at tørre ud, og bøgetræerne i skoven er langt fra tørstige. For de eneste pauser i den dagslange støvregn finder sted, når en rigtig byge tager over og tvinger folk i ly.

Festivalpladsen er som en gennemblødt sansende organisme. Den havde glædet sig så længe til disse tre dage, at skuffelsen over det håbløse vejr, er til at tage og føle på.

Overalt møder jeg mennesker, som mere eller mindre vellykket prøver at ignorere vejrgudernes forbandelse.

- Vi kan sagtens more os mægtigt fint, selvom vejret er dårligt, fortæller en ældre kvinde i et blåt regnslag. Men der er en vis bitterhed at spore i hendes toneleje.

Og det kan man sagtens forstå, for selvom parken tager sig smuk ud i al slags vejr, så er det beklageligt, at det regner, blæser, og at temperaturen kun kan svinge sig op på 11 grader. Folk har trods alt betalt ca. 2000 kroner for deres billetter.

Festivalprogrammet blev hurtigt svært at læse i den konstante regn. Foto: Michael Bager.
Annonce

Helt fra USA

Sjosker man forbi de to store scener, Greenfield og Talkfield, kommer man hen til en ponton-træbro, som fører over til det mystiske "consious escape" område.

Lige på den anden side af broen står et ældre ægtepar. John og Stella Erickson er kommet langvejs fra, men de kender alligevel slottet allerede.

- Vi er fra Boston, men vi besøger Egeskov Slot og Heartland Festivalen for tredje gang, siger John Erickson på engelsk.

Han og konen er faldet pladask for festivalens kulturelle sjæl. For dem er vejret dog heller ikke uden betydning.

- Vi er meget begejstrede for kulturoplevelser, og det må man sige, at Heartland Festivalen er. Den har både slottet, foredragende, maden og musikken. Men det er da ærgerligt, at det skal regne så meget, lyder det fra konen Stella Erickson.

Det er netop festivalens ambition at favne bredt på kulturen for at trække mennesker af alle interesser til. Kuratoren for festivalens madprogram, Emil Blauert, har tidligere fortalt, at ambitionen er, at 5-10 procent af deltagerne skal komme fra udlandet. Her er det især de ældre kultur engagerede mennesker som John og Stella Erickson, der er målgruppen.

I området bag det amerikanske ægtepar, finder man to pavilloner ved søbredden. Fra bøgebladene drypper tunge dråber, og det lille åndehul, der kunne være så vidunderligt, er mærkeligt stille. Men i det fjerne høres pludselig musik.

Annonce

Musikken er nøglen

Jeg opsøger kilden til musikken og finder en scene, der er ganske isoleret fra de andre. Den hedder Highland Stage, og som en af festivalens allerførste koncerter spiller Lewis Capaldi. Jeg kender ham ikke, men i samarbejde med gæsterne, får han hurtigt fanget mig.

Et kvarter er gået, da jeg opdager, at jeg helt har glemt regnen.

Dysterhedens modgift er fundet.

Øjensynligt er det først, når musikken spiller, at man i sandhed kan give slip og lade ydre omstændigheder opløse.

Måske er der alligevel håb for festivalen, for der er oceaner af god musik på programmet.

Den store svane sneg sig ind foran slottet for at være med på billedet. Foto: Michael Bager.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce