Annonce
Indland

Vejnettet er fyldt: - Hvis Fyn var en krop, var blodårerne stoppet til

Jesper Bo Jensen er direktør i Center for Fremtidsforskning og kører personligt helst ikke over Fyn efter klokken 16 på hverdage.

Hvis Fyn var en krop, ville man sige, at blodårerne var stoppet til, siger fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, direktør i Center for Fremtidsforskning.

Et tilstoppet vejnet vil få flere fynske virksomheder til at rykke rødderne op og slå rod i jorden der, hvor medarbejderne er, forudser fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.

Assens-virksomheden Interacoustics rykkede for to år siden til Middelfart, fordi det blev for vanskeligt at rekruttere medarbejdere, og hvis trafikken på Fyn bliver ved med at sande til, vil flere vil følge trop, og nogle virksomheder vil givetvis slå sig ned uden for Fyn, lyder det fra Jesper Bo Jensen, som er direktør i Institut for Fremtidsforskning og selv en hyppig gæst på den fynske motorvejsstrækning.

- Hvis man sammenligner Fyn med en krop, vil man sige, at blodet ikke flyder ordentligt i årerne, det vil sige i trafikken. Der er ikke et ordentligt flow, og det er den slags, der kan få virksomheder til at flytte væk fra Fyn og dertil, hvor medarbejderne er.


Vær med i kampen

Skriv et postkort til din politiker


Klik på billedet herover og udfyld et digitalt postkort, hvor du fortæller, hvorfor du har brug for det tredje spor. Så viderebringer vi din begrundelse til de ansvarlige politikere i Folketinget. Du kan også dele postkortet på Facebook for at vise andre, at du er med i kampen for et tredje spor.

Sæt et klistermærke i bagruden


Støtter du kampen for et tredje spor på Fynske Motorvej, kan du vise det ved at sætte et klistermærke i bagruden på din bil. Du kan gratis hente mærkatet på et af Fyens Stiftstidendes kontorer.

Tips os om uheld/kø


For at vise, hvor meget vi har brug for det tredje spor, har vi på Fyens.dk lavet en alarm. Vi starter alarmen hver gang, der er kø eller uheld på Fynske Motorvej. Så bilister bliver advaret, og så politikerne ikke kan undgå at se, hvor slemt det står til på motorvejen. Klik på billedet herover og tip os, når den er gal på E20.

- Arbejdspladserne er begyndt at flytte sig efter menneske, og når man lokaliserer en virksomhed, så lokaliserer man efter infrastruktur. Lad os sige, at Kims f.eks skulle have gavn af et nyt kartoffel-eventyr i Kina, hvorfor så ikke lægge et nyt produktionsanlæg i Trekantområdet?

- Eller hvis en virksomhed flytter fra Assens, Kerteminde eller Faaborg - hvorfor så ikke hoppe mod enten øst eller vest over den ene eller anden bro, når man nu alligevel er på vej, siger Jesper Bo Jensen.

Den tid er slut, da det var arbejdet, der afgjorde, hvor man bosatte sig, fastslår fremtidsforskeren.

- Når unge familier skal beslutte sig for, hvor de vil bosætte sig, så vælger de efter, hvor det er muligt at køre hen, og hvor man med to små børn stadig kan få et hus til 150 kvadratmeter til rimelige penge, og det kan du ikke omkring storbyerne.

Derfor er Skanderborg for eksempel et populært sted at bo. Der kan du komme hurtigt til motorvejen mod både nord og syd. Hvis man fik det tredje spor hele vejen fra Odense mod det jyske, så kunne man se, at Odense og Trekantområdet hænger sammen, og der er ingen tvivl om, at det ville gavne for Odense, men i den grad også for kommuner som Nordfyns, Assens, Kerteminde og Faaborg.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Villy måtte flygte fra sit hus: - Ellers vil jeg ikke længere være den ældste mand i Hundslev

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Se video: Vej spærret efter kraftig brand - kan lugtes otte kilometer væk

Nyborg For abonnenter

Kæmpe vinkup i Nyborg: Professionelle tyve bakkede lastbil til og stjal 11 paller af Kenneths vin

Odense

Stor kloakregning på vej til borgere i Lumby og Seden: Nyt kloaksystem skal forhindre oversvømmede kældre og rotter

Odense

Byens butikker slipper for skilteregning, men får løftet pegefinger fra rådmand: - Der skal strammes lidt op

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Odense For abonnenter

Snus-virksomhed fra Odense idømt stor bøde: Reklamerede ulovligt for tyggetobak

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Faaborg-Midtfyn

Vedtaget i rungende tavshed: Nu ruller tusindvis af skraldespande ud i indkørslerne

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Fyn

Se på samfundssmitte ikke antallet af covid-patienter på intensiv: Jeg kan ikke se gode argumenter for at åbne mere

Assens For abonnenter

Poul Erik solgte halvdelen af huset til sin datter: - Jeg lever ikke evigt, og vi ved ikke, om jeg en dag går hen og bliver syg

Odense

Odense er et bekymrende sted: Reagerer du, hvis der bliver råbt 'bøssekarl' efter folk?

Annonce