Annonce
Læserbrev

Vejnet. Usikkerhed om fynsk infrastruktur

Læserbrev: Det er ingen hemmelighed, at vi i Venstre er optaget af at sikre en stærk infrastruktur – både på vej og skinner. Derfor fremlagde den tidligere VLAK-regering et ambitiøst finansieret forslag til nye infrastrukturprioriteringer bl.a. på Fyn. En færdig udvidelse af fynske E20 (syd om Odense), en ny jernbane over Vestfyn og hastighedsopgradering mellem Ringsted og Odense. For nu blot at nævne et par eksempler.

Nu skaber den socialdemokratiske regering, med transportminister Benny Engelbrecht i spidsen, usikkerhed om fremtidens fynske infrastruktur. Ministeren har klart tilkendegivet, at hans ”udgangspunkt er et blankt kanvas – et blankt stykke papir”, som han udtrykte sig i Jyllands-Posten i sidste måned. Det er helt urimeligt, at socialdemokraterne skaber både usikkerhed og utryghed.

Både erhvervslivet og de fynske pendler-familier har krav på svar på, hvordan man vil sikre vækst og udvikling. Jeg er bekymret for, at ministerens udmelding skal ses i lyset af, at socialdemokraterne ønsker at prioritere det dyre og helt igennem unødvendige togfonds-projekt. Virkeligheden er jo den, at hver gang man bruger en krone på Togfonden, er der en krone mindre til at styrke erhvervslivets muligheder for at øge væksten gennem hurtigt og agil infrastruktur på vejnettet. Så kom nu, minister, giv os svar på, hvordan du vil sikre erhvervslivet den helt nødvendige udvidelse af f.eks. fynske E20.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Grufuld ulykke på jernbanen ved Nyborg

1994 Den fine Carl Nielsen-sal i koncerthuset lægger lørdag aften scene til så slibrige sager, at arrangørerne har bevidst har placeret et skilt med ”forbudt for børn” hen over plakaterne. Skuespillerne Henrik Kofoed, Niels Olsen, Søren Pilmark og Asger Reher, der ikke er bange for at ødelægge det pæne image, spiller med fez og unoder rollerne som ”Ørkenens Sønner”. Hver aften oplever de, at publikum udvandrer fra showet. Det skete forleden aften i Holstebro, da det blev for meget for en del af publikum med billige bemærkninger om menneskets nedre regioner og ikke mindst, da en totalt afklædt Kofoed ifølge Holstebro Dagblad fløj hen over tilskuerne med ”alt dinglende, hvad der nu kunne dingle”. 1969 De værnepligtige på Langelandsfortet er gået i sultestrejke, der begyndte i går middags og fortsatte i aftes. Om strejken slutter i dag afhænger af et møde, som orlogskaptajn skal have med talsmændene i eftermiddag. Klagerne vedrører både den varme og kolde mad. De værnepligtige hævder, at flæskestegen er for fed, og at der er lidt variation i det kolde bord, selv om der er otte-ni retter at vælge imellem. - Som altid ved sådanne lejligheder er det nogle enkelte, der starter en aktion, og så kvier resten sig ved ikke at gå med, siger orlogskaptajnen til Fyens Stiftstidende. Det er omkring 100 mand, der sultestrejker, mens det fastansatte personel stadig spiser maden og betaler for den uden at klage. 1944 En grufuld ulykke, der har kostet en mand livet, skete tidligt i morges på banestrækningen i nærheden af Nyborg. En banearbejder, der på skinnecykel var på vej til sit arbejde på Nyborg Station, havde ikke observeret et forsinket tog på strækningen. Han blev påkørt og hans frygteligt lemlæstede lig slæbt med at lokomotivet på en strækning af over to kilometer. Først ved ankomsten til Nyborg Station opdagede lokomotivføreren, at lokomotivets forparti var oversprøjtet med blod. Da jernbanelinjen derefter blev afpatruljeret, fandt man liget af banearbejderen, der formodes at være dræbt på stedet. Liget, der var fuldstændig ukendeligt, blev i Falcks ambulance ført til ligkapellet ved Nyborg Sygehus.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce