Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vejhul kostede Trine sit arbejdsliv: - Jeg kan stadig have svært ved at acceptere det

Det var ligesom en film i slow-motion, fortæller Trine Borchers om den ulykke, hun var impliceret i for fem år siden. Foto: Nils Svalebøg
Efter en trafik-ulykke lever Trine Borchers i dag med hovedpine og konstante smerter i ryg, nakke og skuldre. Hun bebrejder dog ikke den modkørende bilist, for "folk trækker helt automatisk ud midt på vejen" for at undgå et hul i vejkanten, siger hun.
Annonce

Øster Hæsinge/Korinth: Dagen startede som en hver anden morgen. Trine Borchers var på vej fra hjemmet i Sandholts-Lyndelse til børnehaven i Korinth for at sætte yngstesønnen af, inden hun selv skulle videre på arbejde som bygningsmaler.

- Jeg havde endda sagt til min søn, at vi i dag kunne tage det stille og roligt, fordi vi var i god tid, fortæller 39-årige Trine Borchers i dag, fem år efter den trafikulykke, som ændrede hendes liv.

Ulykken skete på Arreskovvej mellem Øster Hæsinge og Korinth. Trine Borchers kom kørende fra Øster Hæsinge-siden, mens en mand kom kørende i modsat retning.

- I et sving ud for nummer 33 er der meget dårligt udsyn, og vejen er smal. På indersiden af svinget er en rist sunket ned under asfalt-niveau, så folk trækker ud midt på vejen for at undgå at køre ned i hullet, forklarer hun.

Det var også det, der skete den juni-morgen, hvor Trine Borchers endte i et uheld.

Den modkørende bilist trak ud midt på vejen, og inden parterne opdagede hinanden og kunne nå at reagere, var det for sent. Bilen, som kom fra Korinth-siden, ramte ind i siden på Trine Borchers' bil, hvorefter hun mistede herredømmet og kurede sidelæns langs vejen.

- Min søn, han skreg, og jeg slog hovedet ind i sideruden og fik blackout i et par sekunder, fortæller hun.

Hele siden af bilen var ridset, og sidespejlet var ikke til at finde.

Manden i den modkørende bil bremsede op og skyndte sig hen til Trine Borchers for at se, om hun og hendes søn var o.k. Det var de, fortalte Trine Borchers manden, for det troede hun på det tidspunkt.

En autostol havde sikret Trine Borchers' søn, men senere skulle det vise sig, at Trine Brocher alligevel selv var kommet til skade.

Hvor er der huller i vejen?

I forbindelse med den journalistiske kampagne Vores veje, hvor avisen sætter fokus på trafik i Faaborg-Midtfyn, har vi opfordret læsere til at sende billeder af vejhuller ind.

Det har flere læsere allerede gjort. Og du kan nå det endnu.

Mandag den 10. juni finder vi frem til det værste vejhul, og sammen med kommunens vej-afdeling og et par politikere rykker vi ud for at lappe hullet og samtidig debattere trafik og trafiksikkerhed. Det sker torsdag den 13. juni.

Listen over de øvrige huller giver vi naturligvis videre til vej-afdelingen, så hullerne kan blive undersøgt.

Hvis du falder over et hul på din vej, kan du sende et billede til faaborg-midtfyn@fyens.dk

 

Annonce

Påvirker arbejds- og familieliv

Efter uheldet kørte Trine Borchers imidlertid videre. Sønnen skulle jo i børnehave, og bagefter tog hun på arbejde. Det var først om aftenen, at Trine Borchers begyndte at få ondt.

- Det startede i lænden og bevægede sig opad, husker hun.

Om aftenen tog hun derfor på skadestuen, men der var intet, de kunne gøre, og Trine Borchers blev sendt hjem igen. Hun forsøgte at tage på arbejde de følgende dage, men smerterne holdt ved.

På trods af fysioterapeuter, akupunktur og flere besøg på en smerteklinik siden ulykken har Trine Borchers ikke arbejdet i nu fem år.

- Selvom uheldet ikke var så voldsomt, og airbaggen for eksempel ikke slog ud, så gav det et vrid i nakken og ryggen, og det er nok, siger hun.

Det er ikke kun arbejdslivet, smerterne har sat en stopper for.

- Jeg kan slet ikke det samme i dag. Førhen var jeg meget aktiv og løb meget, det gør jeg slet ikke mere, fortæller hun.

Trine Borchers bor i dag i Brobyværk med sine tre drenge på 10, 13 og 17 år. Ulykken har også sat sine spor på familielivet.

- Hvis vi skal i Legoland, så kan jeg ikke tage med op i forlystelserne på grund af min ryg. Og efter sådan en tur kan jeg slet ingenting de efterfølgende to dage, fortæller hun.

Det var rundt i dette sving, at ulykken skete. Ud for hushjørnet er en rist, som er sunket ned i jorden. Ifølge Trine Borchers kører mange, der kender strækningen ud midt på den smalle vej for at undgå hullet. Foto: Ane Johansen
Annonce

Undgår Arreskovvej

Et uheld forårsaget af et hul i vejkanten har uden tvivl haft store menneskelige konsekvenser for Trine Borchers og hendes familie.

- Jeg kan stadig have svært ved at acceptere det i dag. At jeg ikke kan spille bold med mine drenge, fortæller hun.

Hun bebrejder dog ikke den anden part i uheldet.

- Du ødelægger jo bilen, hvis du kører ned i sådan et hul. Folk trækker helt automatisk udenom, siger hun.

Det samme har Trine Borchers også tidligere gjort. Det gør hun dog ikke længere. Siden uheldet har Trine Borchers nemlig helt undgået at køre ad Arreskovvej. Turen vækker nemlig dårlige minder.

- Jeg har altid hadet det sving. Og jeg har ikke kørt den vej siden ulykken. Hvis jeg skal til Korinth, så kører jeg en anden vej. Det er helt sikkert, siger hun.

Vejen er så smal, at bilister bliver presset ud i vejkanten og ned i hullet ved risten. Det var ifølge Trine Borchers det, der fik den modkørende til at trække ud på vejen. Foto: Ane Johansen
Annonce

Kør efter forholdene

Faaborg-Midtfyn Kommune oplyser, at ulykken ikke er registreret hos Fyns Politi, og at kommunen ikke har modtaget nogle henvendelser om den nedsunkne rist. Kommunen kan dog hverken be- eller afkræfte, at vejristen siden uheldet måske kan være flyttet længere ind til vejkanten.

- Som hullet ligger nu, ser det ikke farligt ud. Det ligger uden for vejmatriklen, siger Ole Tyrsted Jørgensen, afdelingsleder i Natur og Trafik.

- Men det er jo en meget smal vej?

- Det er en helt anden problemstilling. Der er mange af vejene i Faaborg-Midtfyn, som er smalle. De er overordnet i pæn stand, men smalle. Og som trafikken udvikler sig, så giver det nogle trafikmæssige udfordringer. De smalle veje er nok én af den største udfordringer i vores kommune.

- Det er måske også noget af det, der kan betyde uheld?

- Ja, men nu er færdselsloven indrettet sådan, at man aldrig må køre stærkere, end forholdene tillader - herunder oversigtsforhold, og så kan man ikke give vejen skylden. Oversigtsforholdene kan være dårlige, men det er altid bilisternes ansvar at køre efter forholdene, siger Ole Tyrsted Jørgensen.

Det er svært at acceptere, at man ikke længere kan det samme, som man kunne før, mener Trine Borchers. Foto: Nils Svalebøg

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Udland

Tidligere Fyens-journalist tæt på eksplosion: Det ser ud, som om der var placeret bomber overalt

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce