Annonce
Livsstil

Vejede 162 kilo: Pernille vejer nu 97 - målet er at nå ned på 80

162 kg vejede Pernille Hilbert da hun var størst. Privatfoto
Pernille Hilbert vejede 162 kilo, da hun besluttede sig for, at nok var nok, nu skulle hun tabe sig.

Pernille Hilbert, ja hvis du syntes efternavnet lyder bekendt, så er den god nok. Pernille Hilbert er 3. generations ejer af Hilbert Christiansen, Fisk & Vildt. Men denne artikel handler ikke om fisk, men om Pernilles overvægt.

For Pernille har aldrig været en lille pige, hun har altid været stor.

- Min søster og jeg er totalt forskellige, hun har altid været åleslank, hvor jeg var den runde pige. Det med at være stor har som sådan aldrig været noget, jeg var ked af, og så alligevel, for jeg har jo masser af gange forsøgt at tabe mig, men altid med det resultat at når jeg havde tabt mig, så gik der ikke længe, så havde jeg hver gang taget 20 kilo ekstra på, siger Pernille.

Annonce
Stakkels hest, tænker Pernille i dag. Efter at hesten har båret hendes store krop. Privatfoto

Pernilles slankekure har gennem årene altid været for alle andres skyld, aldrig fordi hun egentlig selv ønskede at tabe sig.

Men for omkring fire år siden havde Pernille det skidt, da hun stod ansigt til ansigt med en ung veltrænet fyr.

- Han var veltrænet, med sixpack og stod bare pisse skarpt, og der stod jeg og var stor og tyk. Jeg vejede dengang 162 kilo, hvilket jo er enormt. Jeg var så flov. Jeg husker tydeligt, at jeg sagde til min mand bagefter, “hold da op hvor er det pinligt, jeg er så stor”, siger Pernille.

Den oplevelse skulle blive startskuddet til et kæmpe vægttab.

- Jeg har igennem de fire år opsøgt forskellig hjælp til at tabe mig. Noget af det har været rigtig godt, og noget har været skidt. Men da jeg i april 2021 tog kontakt til Sundhedshuset Engsbye, kom jeg i snak med Iben Gryholt Finnmann Engsbye omkring mulighederne for et vægttabsforløb hos hende. Jeg husker, jeg skrev til hende på messenger en tidlig lørdag morgen klokken syv, og hun svarede mig med det samme, at jeg var velkommen, og hun var sikker på, hun kunne hjælpe mig, siger Pernille.

Pernille med Iben på ryggen. - Tænk sig jeg har tabt det der svarer til en Iben, griner Pernille, da hun har Iben siddende på sin ryg. Foto: Hasse Frimodt

. Pernille tog kontakt til Iben, fordi hun ønskede at komme af med fedtet omkring maven, noget der altid har været et stort problem at opnå, uanset hvilken slankekur, hun har været på.

- Jeg mødtes med Iben, og allerede efter første møde, var jeg sikker på, at hun var den helt rette person, som kunne hjælpe mig i mit forsøg på at blive en mindre udgave af mig selv. Men hun var også hård, husker jeg. Jeg fik at vide, jeg skulle droppe al indtagelse af cola, og det var ikke en sjov besked, da jeg dengang drak otte Pepsi Max dåser om dagen. Jeg skulle fremover drikke vand, masser af vand, og så blev jeg sat på en tre dages detox kur med udelukkende indtagelse af rå grøntsager, siger Pernille.

Den tre dage lange detox kur fjernede affaldstoffer i Pernilles krop.

- Allerede efter dag et blev jeg mega syg. Jeg havde de vildeste abstinenser, det var jo ren afvænning fra cola og sukker, som hvis jeg havde været narkoman og skulle have mit daglige fix. Jeg fik det så dårligt, men jeg holdt ud, nok fordi Iben er, som hun er, hun er hård, men man kan mærke, hun ved en masse om det hun har med at gøre, siger Pernille.

Pernille ringede til Iben efter første detox dag og sagde:

- Jeg overlever ikke det her. Men på en eller anden måde, formåede Iben at holde Pernille til ilden, og få hende til at fortsætte vægttabet.

Pernille Hilbert træner Jumping i Sundhedshuset Engsbye, hvor Iben er hendes træner. Foto: Hasse Frimodt

Iben sammensatte en kostplan til Pernille, og så skulle Pernille i gang med at træne. Hos Sundhedshuset Engsbye er man kendt for træningsformen “jumping”.

- Første jumping-træning var et mareridt. Jeg kom ind ad døren, hvor jeg havde håbet jeg kunne finde en plads bagerst i lokalet. Men nej, selvfølgelig havde Iben reserveret en plads helt oppe foran, hvilket jeg var mega træt af, da jeg nu skulle stå til frit skue for alle de andre deltagere på holdet. Men igen var Ibens taktik vellykket, fordi jeg på den måde hurtigt blev en del af det fantastiske fællesskab der er. Jeg gik rent faktisk glad hjem, siger Pernille.

Pernille træner jumping cirka gange om ugen, og  tre gange om ugen spinner hun.

- Det har været fantastiske fem måneder indtil nu, og vægten siger nu 97 kilo. Men det stopper ikke her, for nu vil jeg ned omkring de 80 kilo. Når jeg når derned, så er jeg en halv størrelse af dengang jeg vejede over 160 kilo, siger Pernille.

Men det er ikke kun Pernilles krop der kan mærke de store forandringer, også pengepungen kan mærke det.

- For sjov gennemgik vi vores budget derhjemme, og det viser sig at vi bruger cirka5000 kroner mindre hver måned på madforbrug. Det er da alligevel værd at tage med også, samt at jeg nu lever meget sundere og mærker langt større overskud i min hverdag, nu hvor jeg ikke skal bære rundt på så meget overvægt. Helt ærligt, jeg har jo tabt mig det der svarer til en hel Iben, tænk sig jeg har gået rundt med så mange ekstra kilo hver dag, siger Pernille.

Fakta

Pernille Hilbert

Vejede 162 kg.

Nu vejer hun 97 kg.

Er gået fra størrelse 62 i bukser til størrelse 42.

Madbudgettet er faldet med 5000 kr. om måneden.

Målet er at komme ned og veje 80 kg.

Pernille Hilbert fik nok af at være alt for fed. For fire år siden tog hun beslutningen: Hun ville tabe sig. Privatfoto


Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nye byggegrunde kan være på vej her

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Erhverv

Kendt erhvervsleder med stort grønt hjerte: Affaldssorteringen i de fynske kommuner er alt for ringe

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Navne For abonnenter

Gift i 65 år: - Og nu render du også med min tjenestepige!

Annonce