Annonce
Fyn

Vejarbejde rammer trafikanterne: Broer og færgehavn skal renoveres

På Ny Lillebæltsbro skal stålfladerne ved siden af kørebanen afrenses og males i dette og næste sommerhalvår. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
I de kommende måneder vil Vejdirektoratet renovere og vedligeholde 18 broer og tunneler over hele landet, så de kan holde mange år endnu. På Fyn er det Ny Lillebæltsbro, Langelandsbroen og Bøjden Færgehavn.

Det er forår, og mens dagene bliver længere og temperaturerne stiger går vi nærmest traditionelt også ind i en tid med renoveringer af veje og broer, som kan ramme trafikanterne.

Og netop i de kommende måneder vil Vejdirektoratet renovere og vedligeholde 18 broer og tunneler over hele landet, så de kan holde mange år endnu, og også på Fyn kommer en del af det arbejde til at foregå, fordi det er nødvendigt.

- Vi fører hele tiden et tæt og løbende tilsyn med vores store broer og tunneler, da det er nogle af de vigtigste elementer i vores infrastruktur, siger Niels Højgaard Pedersen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Renoveringsarbejdet finder sted over hele landet, og på Fyn rammer det tre steder, nemlig Ny Lillebæltsbro, Langelandsbroen og Bøjden Færgehavn.

- Hvert år renoverer vi en del af dem, så de konstant fremstår i funktionsdygtig og trafiksikker stand, siger Niels Højgaard Pedersen videre.

Sådan ser den samlede plan ud for Vejdirektoratets renoveringer i hele landet. Kort: Vejdirektoratet

Mobil arbejdsplads

Et af de mest trafikerede steder i Vejdirektoratets plan for renovering er Ny Lillebæltsbro mellem Middelfart og Erritsø/Fredericia.

Her skal stålfladerne ved siden af kørebanen afrenses og males i dette og næste sommerhalvår. For at genere trafikanterne så lidt som muligt, laver Vejdirektoratet en mobil arbejdsplads, som kan lukkes ned og køres væk i myldretiden.

Et andet sted, hvor trafikanterne kan komme til at mærke renoveringsarbejdet, er på Langelandsbroen. Her skal hovedarmeringsstængerne suppleres, så brodækket forstærkes.

Og nu vi er ved broerne, kan det også nævnes, at Vejlefjordbroen, som også benyttes af mange fynboer på vej op og ned gennem Jylland, skal have lejerne udskiftet.

Endelig er der Bøjden Færgehavn, hvor der skal sikres bundsikring ved spuns.

- Vores arbejde på broerne og tunnelerne er både af større og mindre karakter. Men fællesnævneren for dem er, at de forlænger bygningsværkernes levetid og dermed tilføjer værdi til hele statsvejnettet,” siger Niels Højgaard Pedersen.

Renovering af broerne sker samtidig med, at der på Fyn arbejdes på at udvide Fynske Motorvej til tre spor i hver retning. Arealerne syd for Fynske Motorvej er netop nu i færd med at blive ryddet for træer og buske, for at gøre plads til et ekstra spor i østgående retning.

På Ny Lillebæltsbro skal stålfladerne ved siden af kørebanen afrenses og males i dette og næste sommerhalvår. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce