Annonce
forside

Vej spærret ved Nørre Aaby: Lastbil rammer vejbro

Arkivfoto:

En lastbil sidder fast under en vejbro på Assensvej i Nørre Aaby - trafikken er spærret i begge retninger.

Opdateret 14.11.18 - 07.00: Jernbanebro rettet til vejbro.

Ved godt 21-tiden forsøgte en lastbil at komme under jernbanebroen på Assensvej i udkanten af Nørre Aaby. Det gik ikke så godt. Lastbilen kørte muligvis med for højt læs og kilede sig fast under broen, der holder standardhøjden på fire meter.

Ikke alene sidder lastbilen uhjælpeligt fast, det flyder også med vraggods under og ved broen. Derfor er trafikken totalt spærret i begge retninger, og Fyns Politi er i fuld gang med at etablere omkørsler ind gennem Nørre Aaby.

Fyns Politi regner med, at der vil gå flere timer, inden der er ryddet op, lastbilen er trukket fri, og vejen atter er farbar.

Vejdirektoratet har meddelt, at vejen, som er Rute 313 Assensvej, fra Assens mod Nørre Aaby mellem Nørre Aaby og frakørsel mod Indslev, tidligst vil blive åbnet igen klokken 23.45.

Det skal naturligvis også undersøges, om lastbilchaufføren har forbrudt sig mod færdselsloven - der var ifølge vagthavende ingen tegn på, at chaufføren havde kørt spirituskørsel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce