Annonce
forside

Vej spærret ved Nørre Aaby: Lastbil rammer vejbro

Arkivfoto:

En lastbil sidder fast under en vejbro på Assensvej i Nørre Aaby - trafikken er spærret i begge retninger.

Opdateret 14.11.18 - 07.00: Jernbanebro rettet til vejbro.

Ved godt 21-tiden forsøgte en lastbil at komme under jernbanebroen på Assensvej i udkanten af Nørre Aaby. Det gik ikke så godt. Lastbilen kørte muligvis med for højt læs og kilede sig fast under broen, der holder standardhøjden på fire meter.

Ikke alene sidder lastbilen uhjælpeligt fast, det flyder også med vraggods under og ved broen. Derfor er trafikken totalt spærret i begge retninger, og Fyns Politi er i fuld gang med at etablere omkørsler ind gennem Nørre Aaby.

Fyns Politi regner med, at der vil gå flere timer, inden der er ryddet op, lastbilen er trukket fri, og vejen atter er farbar.

Vejdirektoratet har meddelt, at vejen, som er Rute 313 Assensvej, fra Assens mod Nørre Aaby mellem Nørre Aaby og frakørsel mod Indslev, tidligst vil blive åbnet igen klokken 23.45.

Det skal naturligvis også undersøges, om lastbilchaufføren har forbrudt sig mod færdselsloven - der var ifølge vagthavende ingen tegn på, at chaufføren havde kørt spirituskørsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce