Annonce
Nyborg

Vegvisir i mål på 20 dage: Alle pladser er udsolgt, men der er en chance mere

Tidligere har Nykøbing Falster i Guldborgsund Kommune været vært. Sidste år blev det aflyst på grund af corona, men til september er det blevet Nyborgs tur til at byde flere hundrede sejlere fra ind- og udland velkommen til Vegvisir Race. Efter 20 dage kan de nu melde udsolgt til efterårets kapsejlads. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Det tog kun 20 dage, før kapsejladsen Vegvisir blev udsolgt. 200 både har tilmeldt sig, men for de håbefulde, som ikke nåede med i første omgang, er der en chance mere.

Nyborg: I marts kunne Fyens Stiftstidende skrive, at kapsejladsen Vegvisir Race for første gang rykker til Nyborg i starten af september. Det har vist sig at være en flytning, som deltagerne har taget rigtig godt imod.

På kun 20 dage nåede Vegvisir Race Nyborg 2021 i mål med et rekordstort antal deltagere. 200 både er tilmeldte, hvilket svarer til i alt 351 sejlere, som den første weekend i september anløber Nyborg Marina.

- Vi var meget spændte, da vi åbnede billetsalget med en ny værtsby den 4. marts. Vores mål var, at foråret og sommeren skulle vise, om vi kunne nå målsætningen på 200 både, men allerede 24. marts var vi op på 200. Så vi er stolte af at kunne melde udsolgt godt fem måneder før eventstart, siger Morten Brandt fra Shorthand Event & Communication, som ejer rettighederne til Vegvisir Race.

Annonce

Hvis man sidder tilbage og ærgrer sig over, at man ikke nåede at få et startnummer, er der håb forude.

Yderligere 30 billetter til salg

Normalt ved et kapsejlads er der nogle deltagere, som ikke når frem til start. Dette frafald vil holdet bag Vegvisir Race, det vil sige Nyborg Sejlforening, Nyborg Kommune, Nyborg Marina og Shorthand Event & Communication, imødegå ved at sætte flere billetter til salg i løbet af april.

- Det er vores erfaring, at mellem 15 og 20 procent af de tilmeldte ikke kommer til start. Det tager vi konsekvensen af, når vi sætter et begrænset antal startnumre til salg i løbet af april, siger Morten Brandt.

Grunden til den store opbakning og det faktum, at der allerede er udsolgt til efterårets Vegvisir er blandt andet den nye værtsby. Med Nyborgs placering centralt i Danmark er det nemt for deltagerne at komme til både fra land og i vand.

Hertil kommer samarbejdet med Nyborg Sejlforening og Nyborg Kommune, som i samme weekend afholder kulturfestivalen Norden i Nyborg med blandt andet gratis udendørs koncerter.

Vegvisir Race i Nyborg

Vegvisir Race blev aflyst kort før start i august 2020 på grund af lokal covid19-frygt. Det fik flere konsekvenser. Blandt andet flyttede det internationale event fra Nykøbing på Falster til Nyborg og de 128 tilmeldte fra 2020 fik overført deres billet til 2021.

De resterende 72 billetter blev solgt på 20 dage. Dermed er der officielt udsolgt fem måneder før eventstart. I løbet af april udbydes de sidste 30 startnumre til salg.

Som en særlig service kan Vegvisir Race deltagere, der bliver forhindret i at stille til start, videresælge deres startnummer til tredjepart. Det foregår bedst i Facebookgruppen Vegvisir Racers. Sidste frist for videresalg er 2. august. Sælger bekræfter handlen over for Vegvisir Race Team på info@vegvisirrace.com

Der er 302 sejlere tilmeldt i 151 både på 2Star-sejladserne, mens 49 skippere tager udfordringen singlehanded.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Se ind i Assens' nye restaurant inden den åbner: Vi kommer til at lave mad, som folk vil køre efter

Odense Bulldogs

Efter en rædselsfuld start: Bulldogs genopstod som Fugl Føniks

Odense

Jem og Fix åbner endnu en butik i Odense: - Den bliver større og mere luftig, end kunderne er vant til

Odense Håndbold

Odense Håndbold tilbage på sejrssporet - Champions League kamp blev en målrig affære

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Odense Bulldogs For abonnenter

Bulldogs i hård kamp: Navne med varme numser, toppost og din stemme

Odense

Cecilia droppede fuldtidsjobbet for at blive selvstændig: Nu broderer hun med mormors gamle sytråd

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Navne For abonnenter

Har hjulpet over 1000 mennesker til selvmord: Kontroversiel læge har dødelig dosis klar til sig selv og hustruen

OB

OB-træner kender ikke til retfærdighed - nu skal defensive udfordringer løses

Annonce