Annonce
Danmark

Veganerpartiet gav Den Lille Havfrue grisemaske i protest

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Veganerpartiet håber at kunne samle nok vælgererklæringer til at stille op til næste folketingsvalg.

Veganerpartiet iklædte onsdag eftermiddag Den Lille Havfrue på Langelinie i København i en lyserød grisemaske og tape. Det skete for at protestere mod dansk svineproduktion.

Og selv om det måske kan provokere nogle, så er det sådanne initiativer, der skal til for at råbe politikerne og befolkningen op. Det siger Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet.

- Ligesom med Den Grønne Studenterbevægelse og Fridays for Future, så har vi prøvet mange ting. Der har været så mange moderate stemmer i mange år.

- Vi har vidst det her i årtier - at det var en kæmpestor udfordring, og vi er vi ved at være ti år fra 2030-målet, og folk kan bare se, at vi er ved ikke at nå det, siger Henrik Vindfeldt.

Ifølge partiet bunder onsdagens protest i, at Danmark er storeksportør af svin til udlandet - særligt til Kina.

Desuden mener partiet, at vi i Danmark bryster os af at have et "eksporteventyr". Det er det, Den Lille Havfrue symboliserer. Tapen rundt om havfruen referer til pladsforholdene i den danske svineproduktion, siger Henrik Vindfeldt.

- Vi kan godt lide at se en grøn regering og nogle grønne røster, men vi ser bare ikke nogle reelle reduktioner nogen steder. Endnu. Det kommer vi forhåbentlig til her i klimaforhandlingerne, og der vil vi rigtig gerne påvirke politikerne til at se på landbruget, siger han.

Veganerpartiet arbejder på at kunne stille op ved næste folketingsvalg.

Partiet har i øjeblikket indsamlet knap 10.500 vælgererklæringer. Det kræver 20.182 vælgererklæringer for at være opstillingsberettiget.

Henrik Vindfeldt mener, at målet nok skal nås.

- Om det her giver 1000 vælgererklæringer eller ej, så skal vi nok samle vores vælgererklæringer. For vi er rigtig bange for vores fremtid her i Danmark, siger han.

/ritzau/

Annonce
Link til Veganerpartiets hjemmeside
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce