Annonce
Nordfyn

Veflinge lagde for med første vælgermøde: Sosu'er, skoler og cykelstier var i fokus

Det første vælgermøde forud for kommunalvalget til november blev søndag holdt i Veflinge Forsamlingshus. Foto: Mathilde Vammen Poulsen
Startskuddet til kommunalvalget 2021 lød for alvor på Nordfyn, da der søndag var vælgermøde i Veflinge. Mange emner var oppe at vende, og nogle af de store emner virker til at blive skoler, medarbejdere i ældreplejen og manglen på cykelstier.

Veflinge: Omkring 30 mennesker mødte søndag eftermiddag op i Veflinge Forsamlingshus, da det første nordfynske vælgermøde blev holdt forud for kommunalvalget til november.

Anne Margrethe Dalskov, formand for Veflinge Lokalråd, lagde hårdt ud med spørgsmål til politikerne. Blød introduktion var der ingen af, eftersom spørgsmålet indeholdt både sosu'er, integration og sagsbehandling. Manglen på sosu'er blev flittigt diskuteret.

- Tag dig godt af dine medarbejdere, så tager de sig godt af dine kunder, konstaterede Henrik Damborg (DF). Han sagde, at det skal gøres mere attraktivt at være sosu-medarbejder i Nordfyns Kommune.

Annonce

Gert Rasmussen fra Socialdemokratiet var overbevist om, at man allerede driver nogle "super gode plejecentre", mens Anne-Lise Sievers (SF) pointerede, at selvom de var gode, gav 27 ledige stillinger udtryk for, at der stadig er et problem.

Den grønne omstilling

Det var ikke kun sosu-området, der blev berørt. Den grønne omstilling var også noget, som de kandidaterne skulle forholde sig til. Der blev blandt andet spurgt ind til, hvorvidt landsbyer fik tilskud, hvis de besluttede at lave grøn energi.

Det er ikke sådan, at vi kan gå ind og støtte private husejere, men vi kan godt gå ind som partnere.

Anders Thingholm (K)

- Det er ikke sådan, at vi kan gå ind og støtte private husejere, men vi kan godt gå ind som partnere, fortalte Anders Thingholm (K) om tilskuddet til grøn energi.

Anne-Lise Sievers foreslog, at der kom en energi-konsulent, som skulle rådgive privatpersoner, hvis de ønskede at omlægge til grøn energi. Denne konsulent skulle samtidig være en, som ikke skulle have profit i den anden ende, påpegede hun.

Omkring lidt over 30 mennesker var mødt op i Veflinge Forsamlingshus for at lytte og stille spørgsmål til politikerne. Foto: Mathilde Vammen Poulsen

Da spørgerunden nåede sin vej ud til publikum var det ikke svært at høre, hvad der fyldte for dem; skolerne, deres børn og deres ældre.

Oppe på politikerrækken var der generelt bred enighed om, at der skulle flere cykelstier til Nordfyn. En borger fra Veflinge, der stillede spørgsmålet angående antallet af cykelstier, havde selv børn, som han ønsker at sende afsted på cykel.

Selvom der var enighed om manglen på cykelstier, var Anders Thingholm (K) nødt til at påpege, at der stadigvæk var en anlægningsramme, som man skal holde sig inde for. Derudover er kommunen nødt til at søge om penge fra staten til cykelstierne. Tilskuddet vil svare til halvdelen af beløbet, og cykelstier er langt fra billige.

Annonce

Hold livet i gang

Fra salen blev der også spurgt ind til, hvordan de ældre skal holdes "langtidsfriske". Her var der delte meninger. De radikales Mette Hjorth sagde, at medbestemmelse i eget liv er vigtigt, fordi det skaber livsglæde.

Skolerne fyldte meget i den afsluttende del af debatten. Der blev udvist bekymring primært for de små skoler, som er med til at holde liv i landsbysamfundene.

En af pointerne var blandt andet, at folk har svært ved at låne penge til ejendomme eller byggeprojekter, hvis de bor i en by med en lille skole. Dog kunne de politikere, der blev spurgt, forsikre om, at ingen skoler står til at skulle lukke.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Jeanette Sandberg om SF-kollegas exit: - Det er urimeligt overfor vælgerne, at Mulle hiver sit mandat ud af partiet

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Odense

Slut med soft opening: Nu åbner børneuniverset Ville Vau, og det nye H.C. Andersens Hus er i fulde omdrejninger

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Odense For abonnenter

Da rådhustårnet i Odense var i fare for at styrte sammen: En skandale ramte byrådet

GOG For abonnenter

Svingende GOG henter alligevel - igen - et point i topopgør

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Faaborg-Midtfyn

Yildirim åbner nyt pizzeria: Én ting på menuen er han særlig stolt af

Annonce