Annonce
Indland

Vedtaget: Stephanie Lose får ny magtfuld post

Allerede da den nuværende formand for Danske Regioner, Bent Hansen, sidste år fortalte, at han ikke genopstiller ved næste valg i november, bekendtgjorde Stephanie Lose, at hun gerne overtager posten som formand for regionerne. Torsdag kan hun være kommet et skridt nærmere, da hun på et bestyrelsesmøde i Danske Regioner blev udpeget som ny næstformand. Arkivfoto.
  • Regionsrådsformanden i Region Syddanmark rykker opad i hierarkiet i Danske Regioner. Det blev besluttet på et bestyrelsesmøde torsdag, hvor Stephanie Lose (V) blev valgt som næstformand.
  • Det sætter hende i en god position til formandsposten.
Annonce

Politik: På et bestyrelsesmøde i Danske Regioner torsdag blev der peget på regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) som ny næstformand for organisationen. Overgangen sker med øjeblikkelig virkning.

- Jeg glæder mig til at tage hul på arbejdet. Danske Regioner er et talerør for alle regioner og varetager alle regioners interesser under et - dermed også Syddanmarks interesser, siger Stephanie Lose.

Posten som næstformand blev ledig, da den nu forhenværende næstformand Jens Stenbæk (V), der er regionsrådsformand for Region Sjælland, i december meldte ud, at han ikke ønsker at genopstille ved næste regionsrådsvalg.

Danske Regioner


  • Danske Regioner er regionernes landsorganisation, der sætter de politiske målsætninger for regionernes arbejde og de mange milliarder kroner, der årligt bruges på sundhedsområdet, særligt i forbindelse med driften af landets hospitaler.
  • For eksempel har Region Syddanmark et samlet driftsbudget på knap 25 milliarder kroner i 2017.
  • Nuværende formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), har været i regions- og amtspolitik i 35 år.
  • I starten af året meddelte han, at han ikke ønsker at genopstille til kommunal- og regionsrådsvalget til november. Flere har vist interesse for at overtage formandskabet efter ham.
Annonce

God start på formandsopgør

Valget sætter Venstre-politikeren i en god position til formandsposten i Danske Regioner.

Den nuværende formand, Bent Hansen (S), meddelte i starten af året, at han ikke genopstiller til regionsrådsvalget til november. Efterfølgende meldte Stephanie Lose ud, at hun går efter den magtfulde post, og med næstformandsposten vil hun være et oplagt valg, hvis Venstre får flertal til regionsrådsvalget.

Som regel er det flertallet, der peger på formanden, mens den mindste blok peger på en næstformand.

- Jeg ser på det sådan, at de blå partier har peget på mig, og det ser jeg som en tillidserklæring, som jeg er meget beæret over, og det håber jeg også, de vil efter et valg, siger Stephanie Lose, der dog vil fokusere på efterårets regionsrådsvalg først.

- Hvis vi kommer i en situation, hvor jeg bliver genvalgt, vil jeg da også gerne være del af formandskabet i Danske Regioner efter valget, men det andet er nødt til at komme i første række.

Stephanie Lose får dog konkurrence fra Socialdemokratiets Sophie Hæstorp Andersen (S), der i dag er regionsrådsformand for Region Hovedstaden og også gerne overtager formandsposten fra Bent Hansen.

Samme ambition har en tredje kvinde, nemlig Ulla Astman der er regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Den nu tidligere næstformand i Danske Regioner Jens Stenbæk overtager med bestyrelsens beslutning torsdag formandsposten for Danske Regioners udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde, som hidtil har været besat af Stephanie Lose.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce