Annonce
Middelfart

Trods protester: Lokalplaner baner vej for 80 nye boliger i Middelfart

Det er området her, der nu er godkendt lokalplan for. Projektet bliver bygget af Barfoed Group. Grafik: Barfoed Group

Middelfart: Der har været travlhed hos den tekniske forvaltning i Middelfart Kommune op til det byrådsmøde, som blev holdt mandag.

Hele tre lokalplaner var nemlig på dagsordenen, og da de var vedtaget, kunne Regitze Tilma fra Venstre - og formand for Teknisk Udvalg - fortælle, at politikerne dermed har banet vej for 80 nye boliger i Middelfart.

Det drejer sig om boligområdet ved Uraniavej, området ved Middelfart Midtpunkt og så en ekstra etage på Stationsvej.

Alle tre planer blev stemt igennem. For Middelfart Midtpunkt-boligerne gælder det dog, at der blev stillet krav om beplantning i skellet ud mod Elmegade. Enhedslisten valgte i øvrigt at stemme imod dette punkt.

Endelig var der tagetage-lejlighederne på Stationsvej. Her har en række beboere i nabogaderne gjort indsigelse, fordi de frygter, at der bliver frit udsyn til deres ejendomme.

- Det gør altid indtryk, når vi får den slags høringssvar, men i denne sag har vi vurderet, at vi ikke ændrer noget, sagde Regitze Tilma.

Også her stemte Enhedslisten imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce