Annoncørbetalt indhold

Vedligeholdelse af og reservedele til brændeovn

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når man bruger sin brændeovn, kan den blive meget varm, og der bliver udgivet en del sod, som affarver glasset på ovnen. Metal udvider sig, når det bliver varmt, og brændeovnen er selvfølgelig bygget til at kunne holde til de høje temperaturer, men det kan være en smart investering at vedligeholde stuens hjerte med højkvalitetsreservedele til brændeovnen.

Reservedele til brændeovnen

Annonce

Når du leder efter reservedele til brændeovnen, er det vigtigt, at du finder reservedele til netop din brændeovn. Det kan sammenlignes med at få udskiftet dele på bilen, hvor det er vigtigt, at delene er specielt bygget til din brændeovn. Du kan finde et stort udvalg af reservedele til brændeovn og de mest kendte mærker her.

Blandt de mest udbredte mærker er ILD-serien, Jøtul, Lotus Ovne, Westfire og Contura. De er alle designet forskelligt på trods af store ligheder. Typisk for dem alle er de overfladebehandlede og hærdede materialer, der bliver brugt til at modstå de høje temperaturer. Man bruger oftest glasfiberpakninger, hærdet glas eller stål, når man bygger en brændeovn.

Et par gode råd til vedligeholdelse af din brændeovn

Det første, du skal være opmærksom på, når du vil vedligeholde din brændeovn, er faktisk, hvordan du fyrer i den. Det kan nemlig have betydning for, hvor meget glasset bliver sodet, og hvordan metallerne udvider sig. Du kender sikkert den hyggelige knagen, der kan komme fra pejsen, når den er godt varm. Det er et tegn på, at der er kommet varme på ovnen hurtigt.

Et generelt tip er, at desto hurtigere brændeovnen knager, desto større temperaturforskydning er der. Store temperaturforskelle giver en større belastning på materialet, og det er derfor vigtigt, at du starter brændeovnen op på den rigtige måde med fyrrebrænde og uden for mange store klodser. Med de rigtige reservedele til brændeovnen skal du ikke være bekymret for, at din brændeovn knager hurtigt.

Hvis du oplever, at glasset på ovnen bliver meget sodet, kan det også være en indikation af, at du fyrrer for hurtigt op i din brændeovn. Det har ikke stor betydning for glasset, da det er lavet til at kunne holde til varmen, men det kan have betydning for, hvor ofte du skal gøre glasset rent for at kunne se de beroligende flammer.

Ildfaste sten, ildfaste plader og andre reservedele

Det behøver ikke være et spørgsmål om vedligeholdelse, at du anskaffer dig reservedele til brændeovnen. Det kan simpelthen være, at du har behov for at få fornyet udtrykket i stuen. Her kan en reservedel til brændeovnen som en ildfast sten eller plade være en oplagt mulighed.

Du kan også anskaffe dig pejsemørtel og hærdet glasplader, hvis du vil sætte reservedele til brændeovnen op, som kan beskytte vægge eller dirigere varmen rundt i huset på en anden måde. Det er helt op til dig, men der er mange muligheder, når det gælder reservedele til brændeovnen.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.