Annonce
Assens

"Ved ikke" er ikke svar nok

Flere end 50 lyttede med og gjorde politikerne klogere, da handicappolitikken i Assens Kommune tirsdag aften var til debat i Mulighedernes Hus i Glamsbjerg. Foto: Nina Vibe Petersen

Forholdene for handicappede og deres familier fik fuldt fokus, da Assens Kommunes handicappolitik kom til debat ved et valgmøde i Mulighedernes Hus.

Glamsbjerg: - Jeg ved det ikke.

Den formulering bliver brugt alt for meget, når borgere møder kommunens administration i sagsbehandlingen. Det kom frem, da der tirsdag aften var debat- og valgmøde med udgangspunkt i handicappolitiken i Assens Kommune arrangeret af Forældregruppen til Børn & Unge med Handicap i Assens Kommune.

Men det er altså ikke en måde at efterlade borgere, der henvender sig til kommunens sagsbehandlere med et problem eller en udfordring. Det var der enighed om i panelet, hvor de ni opstillede partier alle var repræsenteret.

Formuleringen kom i fokus, efter en af flere end 50 deltagere i mødet fortalte om hendes erfaringer med sagsbehandlingen, hvor hun flere gange har fået svaret "det ved jeg ikke", når der er huller i lovgivningen.

- Jeg oplever nogle gange, at sagsbehandlerne har lidt for travlt med at sige, hvad loven er i stedet for at finde en løsning, sagde hun, mens en ung mand spurgte, hvem han så skulle spørge, når hans sagsbehandler siger "det ved jeg ikke".

Valgmøde

Forældregruppen til Børn & Unge med handicap i Assens Kommune stod tirsdag aften bag et valgmøde om forholdene for handicappede og deres familier i Assens Kommune.Søren Steen Andersen (V), Charlotte Vincentz Petersen (S), Betina Signe Stick (DF), Malene Rye (Ø), Poul Poulsen (R), Andreas Hallander Thiel (K), Mette Karlsson (SF), Jimmy Steen Eriksen (LA) og Michael Plauborg (Alt.) deltog i debatten.

Foto: Nina Vibe Petersen

Projekt fejler

Betina Signe Stick (DF) er formand for Social- og Sundhedsudvalget, og hun blev frustreret over at høre om de oplevelser.

- Jeg bliver indigneret, når jeg hører, I bliver mødt med et "det ved jeg ikke". I november 2015 vedtog vi Projekt God Sagsbehandling, og den handler blandt andet om god kommunikation og at give borgerne tryghed.

- Jeg føler, at når borgere får sådan en besked fra systemet, så fejrer Projekt God Sagsbehandling, og det vil jeg ikke finde mig i. Så er det ikke papiret værd, det er skrevet på, og det vil jeg følge op på, sagde Betina Signe Stick.

Mette Karlsson (SF) var heller ikke glad for at høre om de oplevelser.

- Vi må aldrig efterlade en borger med et "det ved jeg ikke". Vi skal altid undersøge sagen nærmere eller hjælpe med at finde en fælles løsning, sagde hun, mens borgmester Søren Steen Andersen gjorde opmærksom på, at man som fagperson skal være varsom med at bevæge sig ud på tynd is, som han beskrev det.

- Det er ærligt nok at sige "det ved jeg ikke". Men så har man bare en halv time til at finde én, der kan hjælpe. Og hvis det er nødvendigt, må vi købe os til hjælp, sagde han.

Annonce

Hjælp os

Enhedslistens Malene Rye havde en opfordring til forsamlingen.

- Vi som politikere kan se tilbage på en fir-årig periode, hvor vi skulle blive bedre, og hvor Projekt God Sagsbehandling skulle gøre det bedre. Men det er ikke sket. I er nødt til at hjælpe os med, hvad behovene er, for det er vi ikke kloge nok på, sagde Malene Rye, mens Charlotte Vincentz Petersen (S) også rakte ud til de fremmødte.

- Vi har brug for, at der bliver snakket om, hvad vi kan gøre i fællesskab. Vi har brug for at trække på jer, for I kender til problematikkerne i hverdagen og i mødet med administrationen. Det er ikke rimeligt, at I i hverdagen er utrygge for, hvad der skal ske i fremtiden, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce