Annonce
Trekantområdet

VB kom tilbage, men tabte målrigt opgør i Aarhus: Se alle scoringerne her

VB og Diego Montiel sæsondebuterede mandag aften i Superligaen. Det skete i Aarhus mod AGF.  Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vejle Boldklub sæsondebuterede i Superligaen med et nederlag på 4-2 til AGF. VB var i perioder slemt på hælene, men det lykkedes alligevel at skabe en spændende afslutning på kampen.
Annonce

Aarhus: Vejle Boldklub sæsondebuterede mandag aften i Superligaen, og det skete med et nederlag på 4-2 i Aarhus til AGF efter pauseføring til værterne på 2-0.

VB var i perioder spillet helt ned, men spillerne viste udmærket moral og kom tilbage, inden AGF lukkede opgøret med en scoring i dommerens tillægstid.

VB-træner Constantin Galca fandt i startopstillingen plads til et par af sommerens nyerhvervelser. Saeid Ezatolah spillede fra start på den centrale midtbane sammen med anfører Jacob Schoop, og helt i front spillede Raphael Dwamena.

Svenske Alexander Milosevic var ikke med i truppen, og det skyldtes helt givet, at han fortsat døjer med den knæskade, som han pådrog sig i den sidste test inden premieren. Målmanden Alexander Brunst og forsvarsspilleren Matthew Briggs, som er sommerens øvrige forstærkninger, indledte kampen blandt de syv indskiftningsmuligheder.

Annonce

Jævnbyrdigheden forsvandt

Den første halve snes minutter forløb ganske jævnbyrdigt, men jævnbyrdigheden forsvandt tidligt.

Der var kun spillet cirka 10 minutter, da Allan Sousa midt på banen smed bolden væk, og få sekunder senere lå den i VB-målet sendt der ind af Patrick Mortensen på et kraftfuldt hovedstød efter et glimrende indlæg fra AGF’s venstre side.

Og der gik ikke 10 minutter mere, inden det atter gik galt. Denne gang efter et indkast, der blev hældt ind foran VB-målet, og i første opgang fik VB’erne afværget, men bolden endte atter hos Alexander Munksgaard, der sendte den ind foran VB-målet, hvor ingen dækkede Frederik Tingager op, og Tingager kunne let heade AGF foran med 2-0.

En skrækklig indledning for VB-holdet, som flere gange i løbet af første halvleg på det nærmeste blev kørt rundt i manegen af hjemmeholdet.

Kun sjældent fik VB’erne sat noget sammen, og farligt blev det aldrig.

Anderledes var det for AGF’erne, som flere gang kom faretruende nær en tredje scoring. Indy Groothuizen diskede op med et par fine redninger, og at VB var nede med to ved pausen, kunne ingen indvende noget mod - det kunne have været langt værre.

Annonce

VB kom tilbage

Constantin Galca tog i pausen konsekvensen af en generelt tandløs offensiv. Han skiftede unge Wahid Fagir ind i stedet for Sergiy Gryn, uden det ændrede det store.

I stedet fortsatte mønstret fra første halvleg – AGF var VB særdeles overlegne, når det handlede om spillet i felterne. Det gik atter galt efter en lille times spil, og igen skete det efter et indlæg. VB formåede slet ikke at dæmme op for de langt fysisk stærkere AGF-spillere, og efter lidt ping-pong i VB-feltet endte kuglen hos Jon Thorsteinsson, som passerede en chanceløs Indy Groothuizen.

Dermed forsvandt det sidste lille og næsten usynlige håb for VB – tilsyneladende.

VB fik nemlig svaret igen, da debutanten Raphael Dwamena sparkede kuglen i kassen, og det lykkedes mod alle odds VB at genskabe spændingen, da Juhani Ojala headede en hjørnesparksbold i kassen.

Det var dog stik mod spil og chancer, at VB pludselig kom tilbage i kampen og fik genskabt spændingen.

VB forsøgte, uden det dog førte til noget af rigtig farlighed foran VB-målet. I stedet afgjorde hjemmeholdet kampen i tillægstidens første minut, da Benjamin Hvidt sparkede bolden i kassen til slutfacit 4-2.

VB spiller igen næste gang søndag 20. september, når det hjemme på Vejle Stadion gælder mødet med Sønderjyske.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce