Annonce
Middelfart

Vaskekonens gode råd: Det skal du IKKE gøre - og det går oftest galt

Else Rasmussen har i 42 år drevet Rekord Rens i Ejby. Hun kommer her med sine bedste råd, hvis uheldet er ude. Foto: Peter Leth-Larsen

Ejby: 66-årige Else Rasmussen har i 42 år drevet Rekord Rens i Ejby.

Det kan snart være fortid, da hun og manden Knud har sat firmaet og den tilhørende bolig til salg.

De håber, at de rette købere melder sig.

Else Rasmussen har igennem årene om nogen specialiseret sig i, hvad man kan gøre mod uønskede pletter. Hun giver her sine bedste råd, når uheldet er ude.

Annonce

1) Lad plet være plet

Else Rasmussen er i besiddelse af nogle helt særlige vaskemidler, man ikke kan købe i håndkøb.

Og de virker bedst, hvis man ikke forinden har forsøgt at afbøde krisen, hvis man eksempelvis er kommet til at spilde rødvin på den hvide skjorte eller dug.

- Nogle siger, at man skal bruge vaskemiddel eller andet, de søger sig frem til på nettet. Jeg har nogle midler her, og jeg vil helst have, at man ikke gør noget som helst, siger Else Rasmussen.

2) Drinks og øl

Forebyggelse virker oftest bedst, men når krisen er indtruffet til festen, kan synderne tælles på én hånd.

- Ved festtøj er det som regel drinks, der er skvulpet lidt rigeligt, og det kan være rødvin eller øl, siger Else Rasmussen.

3) Sovs på bomuld er svært

Det er oftest rødkål, rødvin og sovs, der sætter sig i dugene. Og hvis det er 100 procent bomuld, og du begynder at behandle det med sæbe, så kan det være vanskeligt at få af på renseriet, lyder det fra Else Rasmussen, der nok en gang pointerer, at man skal lade være med at behandle pletten med egne midler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce