Annonce
Kerteminde

Vaskeægte ildsjæl indstillet til Bland dig Prisen: Anne kæmper for Langeskov

Anne Fiber havde faktisk kun boet et år i Langeskov, da hun blev pendler-repræsentant for Østfyns Pendlerklub. Foto: Lasse Hansen
Anne Fiber kæmper for forbedre sit lokalsamfund. Hun har kæmpet for togstoppet i Langeskov. Hun har været med til at sikre fibernet, og hun tager nu nogle kampe som lokalpolitiker. Derfor er hun nu indstillet til Bland dig Prisen 2019.

Langeskov: - Bare rolig, jeg melder mig ikke til noget.

Sådan lød løftet fra Anne Fiber til sin mand, Tommy, da hun gik ud af døren for at deltage i den stiftende generalforsamling for Østfyns Pendlerklub.

- Jeg sagde heller ikke ret meget til det møde, men da jeg kom hjem, var jeg nødt til at spørge, om det var okay, at jeg trak i land.

- Jeg kan vel ikke forhindre dig, lød responsen fra hendes mand.

Kort efter var Anne Fiber pendler-repræsentant for klubben og kastede sig ud i opgaver som kritiske køreplansændringer, oversete standsninger på Langeskov Station og en haltende trafikinformation.

- Anne har en iboende ildsjæl og personificerer begrebet "Bland dig," skriver Henrik Madsen, der er borger i Langeskov og ven med Anne Fiber.

Han har derfor indstillet hende til Fyens Stiftstidendes Bland dig Prisen 2019.

Annonce

Sådan indstiller du

Fyens Stiftstidende hylder med "Bland dig Prisen" værdien af lokalt at blande sig på Fyn.

Prisen på 25.000 kroner går til en person eller en gruppe, der har taget originale initiativer, der har gavnet fællesskabet lokalt og måske endda regionalt.

Prisen skal også bruges på formål, der styrker fællesskabet.

Du kan indstille din kandidat ved at sende en mail til blanddig@fyens.dk frem til 23. august. Skriv navnet på den person eller gruppe af personer, du gerne vil indstille og begrund, hvorfor vedkommende skal have prisen. Skriv også dit eget navn og telefonnummer.

Alle indstillede til prisen, begrundelsen for det og navnet på den, som har indstillet, offentliggøres på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende.

Bland dig Prisen uddeles for syvende gang ved Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense lørdag 7. september 2019.

Du kan følge med i indstillingerne til prisen ved at følge Bland dig Prisen på Facebook.

Det skal være godt at være borger i Langeskov

Egentlig synes Anne Fiber ikke, at hun tidligere har haft for vane at blande sig.

- Men jeg er nok hende, der er impulsiv og siger: Ja, det skal jeg nok gøre. Særligt når det gælder udvikling og forandring, understreger hun og føler sig meget rørt over, at hun nu er indstillet til prisen, der uddeles på Fyens Stiftstidendes Folkemøde i september.

37-årige Anne Fiber mener også, at hun blander sig mere, efter hun og hendes familie har fået en fast base i Langeskov.

Familien er tilflyttere til byen. Hendes mand er fra Fyn, mens hun oprindeligt er fra Sjælland.

- Jeg synes egentlig, at jeg tidligere har gjort en dyd ud af, at jeg ikke blandede mig, funderer hun og husker kun, at hun i sin gymnasietid kæmpede for, at gymnasiet fik et skoleblad.

Nu blander hun sig for, at det skal være bedre at være borger i Langeskov.

Stabilt internet

Det er ikke bare blevet den fysiske infrastruktur til Langeskov, som hun har kastet sig ud i at forbedre. Også den digitale infrastruktur blev vigtigt for hende.

- I dag ved vi jo, at et godt internet betyder meget for, om folk vælger at bosætte sig et sted. Det kan eksempelvis være vigtigt, hvis man gerne vil have mulighed for at have hjemmearbejdsplads, forklarer hun.

Derfor kastede Anne Fiber sig ud i at sikre, at der blev etableret stabilt internet i Langeskov og omegn. Hun var i 2017 med til at stifte foreningen FLO - Fiberforeningen for Langeskov og Omegn, som hun i dag er formand for. Foreningen har kæmpet hårdt for, at to energiselskaber - NEF og Energi Fyn - ville investere i Langeskov. I dag er 60 procent af Langeskov dækket ind med moderne internet-faciliteter, og også udkanten som Rønninge og Birkende er kommet på fibernettet.

Og der er flere af de små landsbyer omkring Langeskov, der er på vej på fibernettet.

- Mit formandskab i fiberforeningen har så også været ophav til mange vittigheder om mit efternavn, smiler Anne Fiber.

Det politiske liv

Ved det sidste kommunalvalg meldte hun sig under fanerne i det politiske liv og blev valgt ind i byrådet for De Konservative, hvor hun i dag sidder i børn -, unge - og uddannelsesudvalget.

Årsagen til, at Anne Fiber valgte at stille op til valget, var også ud fra devisen: Måske kan jeg gøre noget.

- Hvis jeg gerne vil ændre noget, må jeg jo forsøge at gøre noget, tænkte hun.

Det er hårdt at være lokalpolitiker, synes hun.

- Der skal så lidt til, at folk misforstår noget, men man skal turde sig nej og håbe, at det, man beslutter, gør noget godt fremadrettet.

Anne Fiber vil gerne forsøge at få løst svære dilemmaer med alternative forslag.

- Jeg ønsker ikke, at vi skal skære hele tiden, men vi kan prøve at gøre noget andet, for det vi beslutter, påvirker rigtig mange omkring os, fastslår hun og understreger, at det er ufattelig hårdt at vide.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce