Annonce
Sydfyn

Varsler kontrolbesøg: Kulturstyrelsen skal vurdere søfartsmuseum i begyndelsen af det nye år

25. februar 2020 aflægger Slot- og Kulturstyrelsen kontorlbesøg på Marstal Søfartsmuseum. Arkivfoto
Til februar aflægger Slot- og Kulturstyrelsen et besøg på Marstal Søfartmuseum, for udarbejde en kvalitetsvurdering af museet.
Annonce

Marstal: Det er efterhånden ved at være otte år siden sidst, men i begyndelsen af 2020 sker det igen.

Her aflægger Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet kontrolbesøg på Marstal Søfartsmuseum med henblik på at lave en kvalitetsvurdering af museet.

Marstal Søfartsmuseum er et af i alt 12 museer, der er blevet udtaget til en kvalitetsvurdering i 2020.

I en henvendelse til Ærø Kommune har Slots- og Kulturstyrelsen bedt kommunen om komme med input til hvilke aktuelle udfordringer, faglige såvel som organisatoriske og ressourcemæssige, som museet står overfor i fremtiden.

Kvalitetsvurderingen vil resultere i en rapport, som vil rumme styrelsens anbefalinger til museets fortsatte virke og udvikling.

Seneste gang, styrelsen aflagde museet besøg, var i 2012, og kvalitetsvurderingerne er en del af det løbende tilsyn, der føres med museerne for at sikre, at de statsanerkedte museer lever op til betingelserne for anerkedelsen.

Tilbage i september rettede to tidligere ansatte en skarp kritik af ledelsen på Marstal Søfartsmuseum. Dengang sagde netop Slot- og Kulturstyrelsen, at man tog kritikken meget alvorligt, mens ledelsen og bestyrelsen på Marstal Søfartsmuseum blankt afviste kritikken. I den anledning nævnte man fra styrelsens side, at museet under alle omstændigheder ville blive underlagt den rutinemæssige kvalitetsundersøgelse inden udgangen af 2022.

Datoen for besøget bliver så allerede 25. februar 2020.

Når den endelige kvalitetsvurdering forelægger, skal museet udarbejde en plan for, hvordan man vil følge op på de anbefalinger, styrelsen måtte komme med i rapporten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce