Annonce
Odense

Varmestueleder om problemerne med digital post: - Vi er gode til at lave systemer til 80 procent af befolkningen

- Folk, der er blevet vaccineret, kan ende med at gå ned og blive kviktestet for at få en fysisk udskrift med, hvis de vil til frisøren. Og det er virkeligt dumt, siger leder af Kirkens Korshærs varmestue i Østergade, Heinz Wolf, om de problemer, mange udsatte uden NemID oplever. Arkivfoto: Ulrik Sass
Kirkens Korshærs varmestuer i Odense genkender de problemer, som et stadigt mere digitalt samfund giver udsatte borgere. Det bliver ikke kønt, når vi får MitID, for ikke mange af vores brugere har smartphone, siger Heinz Wolf.

Odense:  Medarbejderne på Kirkens Korshærs varmestuer i Nørregade og Østergade bruger meget af deres tid på at hjælpe udsatte borgere med at begå sig i det offentlige coronatest-system.

De oplever samme problemer, som dem, lederen af den sociale og alkoholfrie café, Café Paraplyen, fortalte om i Stiftstidende torsdag.

- Alt arbejder imod dig, hvis du ikke har NemID og selv kan finde ud af at få adgang til de her ting. Så er det bare tungt, som lederen af varmestuen i Østergade, Heinz Wolf, siger.

Annonce


I virkeligheden kan det ende ud i, at folk, der er blevet vaccineret, går ned og bliver testet for at få en fysisk udskrift med, hvis de vil til frisøren. Og det er virkeligt dumt, men det kan de blive nødt til, hvis man ikke kan finde ud af at få coronapasset på andre måder.

Heinz Wolf, leder af Kirkens Korshærs varmestue i Østergade


Takket været en ekstraordinær indsats er det lykkedes at få vaccineret omkring 450 socialt udsatte i Odense, men det giver problemer, når folk skal have deres coronapas. Her er det muligt at få et A4-ark sendt med posten, men hvis det bliver væk, opgiver folk let.

- I virkeligheden kan det ende ud i, at folk, der er blevet vaccineret, går ned og bliver testet for at få en fysisk udskrift med, hvis de vil til frisøren. Og det er virkeligt dumt, men det kan de blive nødt til, hvis man ikke kan finde ud af at få coronapasset på andre måder, siger Heinz Wolf, som også er med i det landsdækkende Rådet for Socialt Udsatte.

Har svært ved at huske

Ifølge lederen af varmestuen Svendborg og i Nørregade i Odense, Kaj Skjølstrup, er situationen lige nu ekstra svær på grund af corona.

- Det er en udfordring for den gruppe, vi har med at gøre, at de har svært ved at huske. Og i det her miljø bliver folks telefoner ofte væk. Derfor er systemet ikke så nemt at få til at virke. siger han.

Begge varmestueledere gruer for, når NemID inden længe udfases for at give plads til MitID, som udelukkende er app-baseret.

- Det bliver det virkelig op ad bakke, for smartphones er ikke noget, vi ser meget af hos vores brugere. Det bliver ikke kønt, når det kommer, siger Heinz Wolf og tilføjer:

- Vi er bare rigtig gode til at lave systemer til 80 procent af befolkningen. De kontantløse banker er et andet godt eksempel, hvor ældre, folk med handicap og socialt udsatte taber, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Annonce