Annonce
Nyborg

Varmeprisen holdes i ro

Langt det meste af varmen i Nyborg og Ullerslev er spildvarme fra Fortum, Koppers og Ulsa Pack. Her er det Fortum fra oven. Arkivfoto: John Fredy.

Nyborg: Nyborgenserne kan roligt fortsætte med at leve en ubekymret hverdagsliv med varme på huset, brusebade, affald i skraldespanden og alt det, der hører hverdagen til.

Overgangen til det nye år betød nemlig langt fra prischok på ydelserne fra Nyborg Forsyning og Service. Samlet set stiger priserne med 1,2 procent - altså de følger i store træk prisudviklingen.

Fjernvarmen er en stor post for mange husholdninger, men NFS holder fjernvarmeprisen i ro. Det betyder, at opvarmningen af et såkaldt standardhus på 130 kvadratmeter stadig er på 12.456 kroner for et år.

Det vil sige, at det fortsat er dyrere at varme huset op i Nyborg end det er i for eksempel Odense og Ringe, mens Nyborg er billigere end blandt andre Faaborg, Svendborg og Kerteminde.

Til gengæld får prisen for renovation, spildevandstaksten og vandet mindre nøk opad.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce