Annonce
Fyn

Varmebølge og knastørt på Fyn: Pas på med grillen og ukrudtsbrænderen

Danske Beredskaber advarer om høj brandfare de kommende dage, hvor der på Fyn meldes op til 33 graders varme lørdag. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Skal du grille, tænde bål eller bruge ukrudtsbrænderen er der de næste dage god grund til at passe på, for det er varmt og naturen er knastør.
Annonce

Fyn: Det er knastørt, solen bager fra en næsten skyfri himmel, og temperaturerne nærmer sig 33 grader lørdag, så derfor er der al mulig grund til at passe på med åben ild.

For skal du grille, tænde bål i haven, bruge ukrudtsbrænderen eller på anden måde have åben ild gælder det om at tage en masse forholdsregler, netop fordi vi har udsigt til sommerens varmeste dage i weekenden.

Ifølge Danske Beredskaber vil der være høj brandfare de kommende dage, og når der samtidig kommer til at blæse en lille smule er der øget risiko for, at der kan opstå brand i det fri, i haven eller andre steder med tørt brændbart materiale - f.eks. vegetation, træhuse og stråtag.

- Og husk nu at tage cigaretskoddene med hjem og ikke kaste dem i vejgrøften, på det tørre græs eller andre steder, lyder det fra Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber.

Kigger man på hjemmesiden brandfare.dk kan man se, at det især er på Østfyn, at der er det, man kalder "meget høj risiko". Hjemmesiden bliver opdateret dagligt, og derfor kan man altid holde sig orienteret om, hvor tørt det er ude i sommerlandet.

Danske Beredskaber opfordrer til, at man aldrig tænder et bål eller en grill, hvis det blæser meget eller er meget tørt, ligesom man bør have vand i nærheden, hvis uheldet er ude. Man må heller ikke efterlade et bål eller en grill, der ikke er slukket helt, og er uheldet ude ringer man 1-1-2.

Temperaturerne ser ud til at toppe lørdag, men ved østvendte kyster bliver det en anelse køligere.


Husk nu at tage cigaretskoddene med hjem og ikke kaste dem i vejgrøften, på det tørre græs eller andre steder.

Bjarne Nigaard, sekretariatschef, Danske Beredskaber.
Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce