Annonce
Kerteminde

Varm sommer og dyre dyr: Stort minus hos Fjord&Bælt

Gæsterne svigtede Fjord&Bælt i sommeren 2018. De ville hellere til stranden.Arkivfoto
Rekordsommer ramte billetsalget hårdt i 2018, og forberedelser til et nyt marsvin koster dyrt, viser det seneste regnskab fra Fjord&Bælt

Kerteminde: Det er svært at drive turistattraktion, når solen bager med så høje temperaturer, at stranden er det eneste, der trækker i sommergæsterne.

Det måtte Fjord&Bælt i Kerteminde sande, da rekordsommeren ramte i 2018, og konsekvenserne står nu sort på hvidt i det seneste regnskab:

Et underskud på helt præcist 301.072 kroner.

Mette Thybo, der er direktør i Fjord&Bælt forklarer:

- Det er simpelthen på grund af den her gode sommer, der var i 2018. Det betyder, at vi i sommermånederne har haft 258.000 kroner mindre i entréindtægter sammenlignet med 2017. For alle turistattraktioner har det været en møgsommer i 2018, fordi folk ville til stranden, og det var alt for varmt til at gå nogen steder hen, fortæller hun.

Endnu en stor post i regnskabet er forberedelser til, at et nyt marsvin flytter ind:

- Vi har igangsat en proces med henblik på at få nye marsvin til centeret, og det indebærer en række forberedelser, så vi får optimale forhold for de nye dyr. Blandt andet nye net, karantænestationer og nye ramme i bassinet, så det nye marsvin vænner sig til Freja, før det kommer helt ind til hende. Vi har sat ekstra video-overvågning op og der har været ekstra administrativt arbejde i forhold til at skaffe de tilladelser, vi skal have, fortæller Mette Thybo.

Pris: 232.696 kroner.

Annonce
Mette Thybo er direktør for Fjord&Bælt og Naturama. Arkivfoto: Jens Wognsen

Flere nyheder på vej

Fjord&Bælt har i dag kun ét marsvin, Freja, og man mener, at hun er cirka 24 år gammelt. Derfor er håbet, at der går et marsvin i et af fiskernes net, som kan flytte sammen med Freja. Men det er sværere end ventet:

- Hele året i år er der kun gået to i nettene, så det er jo ikke mange. Der er også utrolig mange kriterier, det skal leve op til. Det skal være mellem et og to år gammelt, mellem 104 og 130 cm langt. Der er en hel masse ting. Men vi går ikke ud og fanger dem. Det vil vi ikke.

Der er dog også meget at glæde sig over på bæltcenteret. I sommeren 2019 købte 10 procent flere gæster entrébillet end i 2017, og gæsterne har taget godt imod den store modernisering, som åbnede i februar 2019:

- Gæsterne roser det, og de bliver meget længere hos os. Vi kan også mærke, at i ydersæsonerne begynder der at komme flere. Det er fordi vi har så mange indendørs aktiviteter, og fordi vi er begyndt med særudstillinger.

Endnu en nyhed er det, at attraktionen holder åbent i december.

- For første gang i år har vi åbent i december måned, så vi kun har lukket i januar, og det fortsætter vi med fremover. Der skal ske noget nyt hele tiden.

1. december åbner særudstillingen: Hemmeligheder i dybet. Med en donation fra Velux-fonden og Aage V. Jensens Fonde præsenteres 25 danske fiskearter som billeder i hidtil uset høj kvalitet med mønstre i fiskenes skæl og hud, som man normalt aldrig vil kunne se med det blotte øje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce