Annonce
Kerteminde

Varm sommer og dyre dyr: Stort minus hos Fjord&Bælt

Gæsterne svigtede Fjord&Bælt i sommeren 2018. De ville hellere til stranden.Arkivfoto
Rekordsommer ramte billetsalget hårdt i 2018, og forberedelser til et nyt marsvin koster dyrt, viser det seneste regnskab fra Fjord&Bælt

Kerteminde: Det er svært at drive turistattraktion, når solen bager med så høje temperaturer, at stranden er det eneste, der trækker i sommergæsterne.

Det måtte Fjord&Bælt i Kerteminde sande, da rekordsommeren ramte i 2018, og konsekvenserne står nu sort på hvidt i det seneste regnskab:

Et underskud på helt præcist 301.072 kroner.

Mette Thybo, der er direktør i Fjord&Bælt forklarer:

- Det er simpelthen på grund af den her gode sommer, der var i 2018. Det betyder, at vi i sommermånederne har haft 258.000 kroner mindre i entréindtægter sammenlignet med 2017. For alle turistattraktioner har det været en møgsommer i 2018, fordi folk ville til stranden, og det var alt for varmt til at gå nogen steder hen, fortæller hun.

Endnu en stor post i regnskabet er forberedelser til, at et nyt marsvin flytter ind:

- Vi har igangsat en proces med henblik på at få nye marsvin til centeret, og det indebærer en række forberedelser, så vi får optimale forhold for de nye dyr. Blandt andet nye net, karantænestationer og nye ramme i bassinet, så det nye marsvin vænner sig til Freja, før det kommer helt ind til hende. Vi har sat ekstra video-overvågning op og der har været ekstra administrativt arbejde i forhold til at skaffe de tilladelser, vi skal have, fortæller Mette Thybo.

Pris: 232.696 kroner.

Annonce
Mette Thybo er direktør for Fjord&Bælt og Naturama. Arkivfoto: Jens Wognsen

Flere nyheder på vej

Fjord&Bælt har i dag kun ét marsvin, Freja, og man mener, at hun er cirka 24 år gammelt. Derfor er håbet, at der går et marsvin i et af fiskernes net, som kan flytte sammen med Freja. Men det er sværere end ventet:

- Hele året i år er der kun gået to i nettene, så det er jo ikke mange. Der er også utrolig mange kriterier, det skal leve op til. Det skal være mellem et og to år gammelt, mellem 104 og 130 cm langt. Der er en hel masse ting. Men vi går ikke ud og fanger dem. Det vil vi ikke.

Der er dog også meget at glæde sig over på bæltcenteret. I sommeren 2019 købte 10 procent flere gæster entrébillet end i 2017, og gæsterne har taget godt imod den store modernisering, som åbnede i februar 2019:

- Gæsterne roser det, og de bliver meget længere hos os. Vi kan også mærke, at i ydersæsonerne begynder der at komme flere. Det er fordi vi har så mange indendørs aktiviteter, og fordi vi er begyndt med særudstillinger.

Endnu en nyhed er det, at attraktionen holder åbent i december.

- For første gang i år har vi åbent i december måned, så vi kun har lukket i januar, og det fortsætter vi med fremover. Der skal ske noget nyt hele tiden.

1. december åbner særudstillingen: Hemmeligheder i dybet. Med en donation fra Velux-fonden og Aage V. Jensens Fonde præsenteres 25 danske fiskearter som billeder i hidtil uset høj kvalitet med mønstre i fiskenes skæl og hud, som man normalt aldrig vil kunne se med det blotte øje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce