Annonce
Indland

Varetægtsfængslet efter motorvejsvanvid: Svensk-serber påkørte bilist flere gange bagfra

En 44-årig svensk-serbisk mand blev onsdag varetægtsfængslet for hensynsløs vanvidskørsel på Fynske Motorvej omkring Langeskov. Foto: Palle Herløv

Med omkring 180 kilometer i timen kørte 44-årig mand med dobbelt statsborgerskab ind i bilist, som var i færd med at overhale lastbil, på den østfynske motorvej. Vanvidskørslen har sendt manden i arresten i foreløbigt fire uger.

Med omkring 180 kilometer i timen kom en 44-årig svensk-serbisk mand tordnende i sin Volvo personbil mod en forankørende bilist på den østfynske motorvej, og puffede flere gange til bilisten, som var i færd med en overhaling af en lastbil.

Det dramatiske vanvidskørsel fandt sted tirsdag klokken 19 omkring Langeskov i vestgående retning, og fordi der var tale om så alvorlig groft hensynløs kørsel valgte politi og anklagemyndighed onsdag eftermiddag at fremstille manden med dobbelt statsborgerskab i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Her blev manden sigtet for straffelovens paragraf 252, som handler om i grov kådhed eller på lignende hensynsløs vis at bringe andres liv i fare ved under sin kørsel på Fynske Motorvej omkring Langeskov bagfra at have påkørt en anden bilist med omkring 180 kilometer i timen, og derefter skubbet til den flere gange.

Ifølge senioranklager Klaus Holten Kristensen betød det, at bilisten, som var under overhaling af en lastbil, blev presset frem og ind mod lastbilen, så begge kolliderede med hinanden.

Annonce

Parkerede i ydersporet

Mens bilisten og lastbilchaufføren holdt ind i vejrabatten havde de en forventning om, at manden i Volvoen gjorde det samme. Det gjorde han først to kilometer længere fremme ad motorvejen i vestlig retning, hvor han igen på hensynsløs vis parkerede sin bil i den yderste vognbane, dvs. i ydersporet ind mod midterrabatten.

To personer i en civil militær tjenestebil standsede, mens andre trafikanter på motorvejen overhalede højre om formentligt i den tro, at der var tale om et trafikuheld. De to militære personer tilbageholdt den 44-årige svensk-serber, men alligevel lykkedes det for ham at sparke den ene på venstre lår.

- Det, der umiddelbart kan ligne et almindeligt færdselsuheld, løfter vi altså op i straffeloven. Svensk-serberen kører ikke kun op bagi en anden bil, men at han bliver ved med at puffe nogle gange, indtil bilisten skubbes ind til højre ind i lastbilen, er en skærpende omstændighed, siger senioranklageren.

Skaderne på bilen, en Fiat 500, svarer til skaderne på lastbilen, og på, hvordan hændelsesforløbet har været.

Søforklaringer

Ifølge de to miltærfolk kørte den 44-årige mand allerede vildt inden påkørslen ved blandt andet at skifte fra vognbane til vognbane, og med en hastighed anslået af dem til omkring 200 kilometer i timen.

At manden så efterfølgende standser i det yderste motorvejsspor er også med til at bringe andre mennesker i fare.

Under grundlovsforhøret kunne han ikke huske, hvad der var sket, men det er endnu uvist, om han under kørslen var påvirket af alkohol eller stoffer.

Han kunne heller ikke redegøre for sin bopæl, men hævdede, han har huse i både Danmark, Sverige og Serbien. Da han blev bedt om at nævne byen, hvor hans danske hus ligger, svarede han med et fiktivt bynavn.

Hvorfor han var i Danmark svarede han, at det var for at besøge sin veninde og pegede på den tolk, som retten havde indkaldt til at oversætte. Tolken havde dog aldrig set manden før.

Retten valgte at varetægtsfængsle svensk-serberen i foreløbigt fire uger for at være sikker på, han ikke flygter ud af Danmark, inden han får sin dom.

Kriminalforsorgen skal nu kigge på mandens mentale habitus, og mens han sidder i arresten er hans Volvo i politiets varetægt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce