Annonce
Erhverv

Varebiler: Odense-firma er blandt Danmarks største

Sylvest Biler i Odense er på bare to år blevet en af Danmarks største forhandlere af biler til erhverv. Væksten har gjort det nødvendigt at flytte til større lokaler.

Det er præcis to år siden, at far og søn, henholdsvis Jesper og Anders Sylvest, stiftede Sylvest Biler. Og mere skulle der ikke til, før lysten til at vokse fik de to til at søge nye rammer.

- Det har jo været så godt de par år, vi har eksisteret nu, og det har givet os mod på tilværelsen, så vi tør at putte de ti-tolv millioner i, der skal til i varelager og ombygning af hal, siger Jesper Sylvest.

Annonce
Sylvest Bilers nye hal er 3500 kvadratmeter stor. Dermed er Sylvest Biler nu ifølger ejer Jesper Sylvest, blandt Danmarks største indendørs varebilcentre.

3500 kvadratmeter

30. oktober kunne far og søn slå dørene op for det nye Sylvest Biler, som i dag ligger i en 3500 kvadratmeter stor hal på Handelsvej i Odense S.

- Vi bliver et af Danmarks største indendørs varebilcentre med plads til en 70-80 biler indendøre, siger Jesper Sylvest.

Da han og sønnen Anders startede firmaet i november 2013 havde de kun 40 varebiler på lager, og de var alle brugte. I dag sælger Sylvest Biler både brugte og nye biler. Og fra det nye år vil man kunne gå på opdagelse i mere end 100 brugte og spritnye erhvervsbiler.

- Vi tror jo på, at der kommer rigtig gang i den nu. Det er det, jeg hører med de folk, vi snakker med, siger Jesper Sylvest.

Tidligere Iveco-chef

Det er ikke hvem som helst, der tør binde an med at investere millioner i virksomheders købelyst ud i befordring.

56-årige Jesper Sylvest er tidligere brugtvognschef hos Iveco.

- Jeg var ansvarlig for hele Skandinavien. Men jeg rejste hele tiden. Jeg så aldrig mine børn. Jeg sad enten i Helsinki, i Oslo, København eller Milano. Så en dag sagde jeg, at det her kan jeg sgu ikke mere, fortæller Jesper Sylvest.

Samtidig kom Anders Sylvest, som i dag er 28, hjem fra en Island, hvor han havde tilbragt halvandet år.

Større ambitioner

- Så tænkte jeg, at så kunne vi måske gå og hygge os her som far og søn, fortæller Jesper Sylvest.

Og de har hygget sig, far og søn, bedyrer Jesper Sylvest. Men de to fik også hurtigt blod på tanden. Særligt Anders Sylvest vil gerne vokse.

- Ja, Anders synes jo, vi skal op og være Danmarks største. Det er ikke så meget derfor, jeg gør det. Jeg synes bare, det er sjovt, siger Jesper Sylvest.

Husk jakken. Du er i ly for regnen, men der er ikke varme på i hallen. Det er der tilgengæld i drivhuset, du kan skimte nede i den anden ende af hallen. Det bliver Jesper og Anders Sylvests nye kontor. På billedet: Jesper Sylvest.
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce