Annonce
Sydfyn

Var med til at redde købmandsbutik - nu er Charlotte droppet

Det var Charlotte Høyer Jensen, der var med til at banke liv i købmandsbutikken i Gudme og trådte til som købmand, og nu har den nye købmand, Martin Pellegård, valgt hende fra. Foto: Katrine Becher Damkjær.
Charlotte Høyer Jensen, der sammen med Karin Hansen kæmpede for at få Min Købmand i Gudme genoplivet efter en konkurs, er blevet afskediget.

Gudme: Købmanden har afskediget købmanden.

Det er den helt korte udgave af historien om den senere tid i Min Købmand i Gudme.

Den lidt længere er, at selskabet bag forretningen blev taget under konkursbehandling 1. juni 2018, hvorefter to af de ansatte, Karin Hansen og Charlotte Høyer Jensen, lavede et stort stykke arbejde i form af blandt andet salg af anparter og sponsorater for at få den op at køre igen.

Det lykkedes, og de to sagde ja til at være sidestillede købmænd i butikken.

Annonce

Nyt blod

På torsdagens ekstraordinære generalforsamling i Gudme Købmandsbutik ApS trådte Flemming Pedersen ud af selskabets tilsynsråd.

Claus Buch Hansen og Kristian Karlkvist blev valgt ind og udgør dermed sammen med Annika Brandt tilsynsrådet.

Ved samme lejlighed blev der stemt om en vedtægtsændring, som ville indebære, at tilsynsrådet blev lavet om til en bestyrelse.

Det sagde generalforsamlingen nej til, og derfor vil det også i fremtiden være et tilsynsråd, der er kontrolorgan for selskabet.

Kilde: Annika Brandt

Ny mand ansat

Men i begyndelsen af juli trådte 27-årige Martin Pellegård til som ny købmand, og i samme moment blev der delt fyresedler ud.

Det bekræfter Flemming Pedersen, der på det tidspunkt var i forretningens tilsynsråd.

- Inden han tiltrådte, afskedigede vi alle de tre fastansatte. Der var ikke økonomi til at have dem på lønningslisten, og vi lod det derfor være op til Martin (Pellegård, red.), hvem han ville beholde, siger Flemming Pedersen, og det andet medlem af tilsynsrådet, Annika Brandt, bekræfter.

- Det er ingen hemmelighed, at vi har overtrådt lønbudgettet hver eneste måned og kun har råd til Martin og yderligere en fastansat, siger hun.

Her er valget faldet på Karin Hansen, som dermed er blevet fastansat, men fyringen af Charlotte Høyer Jensen står ved magt.

Og Flemming Pedersen erkender, at hun ikke har fortjent at blive valgt fra.

- Det er ærgerligt, for det lille kvindemenneske har virkelig kæmpet. Men det er altså den beslutning, Martin (Pellegård, red.) har taget, siger han.

Svær beslutning

Martin Pellegård oplyser, at opgaven ikke hørte til de behagelige.

- Jeg havde håbet, at beslutningen var taget, inden jeg trådte til, men det var den ikke, siger han og oplyser, at flere faktorer har spillet ind på hans valg.

- Jeg har kigget på, hvem der er uddannet og ikke uddannet i faget, samt lænet mig op ad anbefalingerne fra tilsynsrådet. Og så har jeg kørt efter mavefornemmelsen også, siger Martin Pellegård om valget af Karin Hansen og fravalget af Charlotte Høyer Jensen.

Forsinket tak

Torsdag aften var der indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i selskabet bag forretningen, fordi Flemming Pedersen har valgt at træde ud af tilsynsrådet for at hellige sig sit eget firma.

Efterfølgende skrev han på Facebook, at han havde bidt mærke i, at ingen på generalforsamlingen havde takket Charlotte Høyer Jensen. Hvilket hun ellers havde fortjent, da hun spillet en enorm rolle i genoplivningen af butikken.

"Jeg kan i hvert fald ikke takke hende nok for det gode samarbejde, vi har haft med hensyn til butikken før og efter dens opstart", skriver Flemming Pedersen.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra Charlotte Høyer Jensen, men hun har ikke reageret på vores henvendelser.

Men på Facebook svarer hun Flemming Pedersen.

"Tusind tak for de store ord, Flemming Pedersen. Det har været et spændende, lærerigt og mindeværdigt år", skriver hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];