Annonce
Middelfart

Var det noget for dig? Jazzfestival fortsætter jagten på ny kasserer

Uanset sidste års underskud er Middelfart Jazzfestival på banen igen til august, slår formand Fleming Hansen fast. Foto: Peter Leth-Larsen

Det lykkedes ikke at finde en erstatning for den afgående Peter Agger på årets generalforsamling, og bestyrelsen leder nu videre efter en ny kasserer.

Middelfart: Selv om Peter Agger allerede på forhånd havde meddelt, at han af arbejdsmæssige årsager blev nødt til at trække sig som kasserer i Middelfart Jazzfestival, lykkedes det ikke at finde en afløser på generalforsamlingen. Bestyrelsen er derfor fortsat på jagt efter en person, som kan tage sig af foreningens pengesager.

- Det er træls, for vi kan selvfølgelig ikke drive sådan en forening uden en kasserer. Men vi må alle i bestyrelsen nu ud og afsøge eventuelle muligheder i vores netværk. Og selv om der er kamp om de frivillige hænder, så tror jeg på, det lykkes, siger formand Flemming Hansen, der modtog genvalg på generalforsamlingen.

Det samme gjorde Pernille Møller Øland.

Pr- og webansvarlig Henning Søgaard Nielsen ønskede ikke genvalg og blev erstattet af Brian Øland, der hidtil har været suppleant. Bestyrelsen består desuden af den sponsoransvarlige Steen Fabian Jensen, som ikke var på valg.

Annonce

Underskud på 36.000 kroner

Det var i øvrigt ikke noget opløftende sidste regnskab, Peter Agger fremlagde på generalforsamlingen. Med et underskud på 36.000 kroner levede det langt fra op til de forventninger om et pænt plus, bestyrelsen havde umiddelbart efter festivalen i august.

Men udgifterne viste sig at være større, end bestyrelsen først havde regnet med, og det er især omkostninger til hjælpere, der har gjort ondt.

- Det var vanskeligt for os at finde tilstrækkeligt med frivillige til opsætning og nedtagning af telt og festivalområde, derfor måtte vi ud og købe mandetimer til det, forklarer Flemming Hansen, der samtidig nævner en sponsor, som gik konkurs og derfor var forhindret i at betale det lovede beløb.

Formanden afviser dog, at festivalen er truet på sin eksistens.

- Vi kan selvfølgelig ikke køre med underskud hvert år. Men vi havde lidt på bogen fra året før og har lavet et mere konservativt budget for den kommende festival, så ingen skal være i tvivl om, at der også kommer en Middelfart Jazzfestival den første weekend i august 2019, siger Flemming Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce