Annonce
Nyborg

Var det Michelin-manden? Falsleds køkkenchef håber på en stjerne til en god ven i aften

Kasper Hasse (i midten) er både køkkenchef og direktør for Falsled Kro, som har set en stor tilstrømning af gæster i de perioder, hvor coronapandemien ikke har betydet nedlukning for restauranten. Mandag aften vil han krydse fingre for en ven i Oslo og for en ny restaurant i København, som efter Kasper Hasses mening begge fortjener anerkendelse fra Michelin-guiden. Arkivfoto: Kim Rune.
Det er uvist, om Michelins inspektører har besøgt fynske kandidater til en stjerne i restaurantguiden. Hos Lieffroy i Nyborg tror køkkenchefen, at Michelin har opgivet Fyn.

Fyn: Mandag klokken 20 kan alle følge med i offentliggørelsen af Michelins 2021-guide til de nordiske lande, og mange restauratører og køkkenchefer vil sidde med et lille håb om en stjerne, men en større forventning om at blive skuffet, når den franske dækproducent afslører, hvilke restauranter der har fået en, to eller tre stjerner i guiden.

Danmark har i skrivende stund 15 restauranter med en stjerne, syv tostjernede og så Geranium i København med tre stjerner - og det er tvivlsomt, om nogen fynske restauranter kommer til at føje flere stjerner til listen. De to bedste bud på en fynsk stjerne - ifølge Danske Spil som blandt andet har spurgt sig til råds hos flere danske madanmeldere - er Lieffroy i Nyborg og Falsled Kro.

Men køkkenchef Patrick Lieffroy har ikke hørt rygter i branchen om stjerner til Fyn, og han forventer ikke noget opkald fra Michelin-guiden mandag aften.

Annonce

- Overhovedet ikke. Jeg tror ikke så meget på det, hvis jeg skal være ærlig. Jeg tror, Fyn er givet op, siger han.

Afsløringen af den nordiske guide foregår i Stavanger, og i stedet for at samle mange mennesker fra flere lande på et tidspunkt, hvor coronasmitten stadig besværliggør rejser, bliver begivenheden livestreamet på Youtube. Alene af den grund har Patrick Lieffroy ikke købt nogen flybillet til Stavanger.

- Men jeg har heller ikke indtryk af, at vi har haft noget besøg af nogen art, siger han med henvisning til Michelins inspektører, som forsøger at besøge restauranterne uden at vække opsigt.

I løbet af ugen har Danske Spil sænket sit odds på en stjerne til Lieffroy - fra 9,00 til 6,00 - men det gør ikke større indtryk på Patrick Lieffroy, som ikke har tænkt sig at spille på en overraskelse fra Michelin.

Vi laver mad til vores gæster, vi har masser af glade gæster, dejlige gæster der har lyst til at besøge os, og det er vi enormt glade for. Om Michelin har lyst til at give os anerkendelse eller ej, det må de jo om.

Kasper Hasse, køkkenchef og direktør, Falsled Kro

Glæder sig over mange gæster

Netop indrejse-restriktioner under nedlukninger og smittefaren undervejs kan have været medvirkende til, at inspektørerne har besøgt færre restauranter det seneste år, og det kan også have påvirket, hvor langt de har bevæget sig uden for de store byer.

Der er 192 kilometer fra København til Falsled Kro, som er nævnt i Michelins guide fra 2020 med en "plate" (tallerken), der betegner "good cooking". Kroen har en "meget komfortabel restaurant" og et af de "dejligste steder", hedder det i guidens omtale.

Køkkenchef og direktør Kasper Hasse har tidligere i år fortalt om en stor tilstrømning af gæster til kroen efter de to corona-genåbninger, men om der har gemt sig en michelininspektør blandt gæsterne, ved han ikke.

- Vi har nogle mistænkelige, men der er ikke nogen, der officielt har bekræftet noget, siger han.

- Vi laver mad til vores gæster, vi har masser af glade gæster, dejlige gæster der har lyst til at besøge os, og det er vi enormt glade for. Om Michelin har lyst til at give os anerkendelse eller ej, det må de jo om, siger Kasper Hasse.

Han vil dog krydse fingre for andre, som han synes fortjener anerkendelse fra Michelin.

- Det er en rigtig god ven, der hedder Ulrik (Jepsen, red.), som har en restaurant i Oslo, der hedder A L'aise, sammen med sin kone (Mia Hvidberg, red.). Og så er der Jonathan Berntsen, som har The Samuel i Hellerup, hvor han har lukket Clou ned for et års tid siden og bygget en ny restaurant op. Begge to har jeg været så heldig at spise ved, og jeg synes, det vil være fuldt fortjent, at de får anerkendelse.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Odense

Brugerne bliver væk fra nybygget hellested til 350.000 kroner: - Det bliver snart bedre, lover rådmand

Kerteminde For abonnenter

Formanden Thomas er sygemeldt - så nu styrer Tommy kræmmermarkedet: - Vi er hele tiden bange for at glemme noget

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Navne For abonnenter

Direktøren for det hele er vild med historie og håndbold

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Annonce