Annonce
Indland

Var det godt nok?: Rapport om regionens ambulanceudbud er på trapperne

Bios overtog ambulancekørslen på blandt andet Fyn den 1. september 2015. Knap et år senere gik selskabet konkurs. Fredag offentliggør regionen evaluering af processen omkring regionens ambulanceudbud.

Var Region Syddanmarks ambulanceudbud, der førte til kaos og konkurs, ordentligt skruet sammen? Det får vi svaret på fredag, hvor evalueringsrapport lægges frem.

Fredag klokken 10.00 offentliggør Region Syddanmark en evaluering af regionens eget ambulanceudbud, der i første omgang førte til, at det hollandsk baserede ambulancefirma Bios overtog ambulancekørslen efter Falck i det meste af regionen.

Det er Kora, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, som har gennemført undersøgelsen, der blandt andet skal fokusere på "at opsamle viden og erfaringer fra udbuddet og på at vurdere, i hvilket omfang processen har undersøttet regionsrådets overordnede målsætninger om økonomisk effektivitet/konkurrence, forsyningssikkerhed og kvalitet", som der står i kommissoriet.

Bios blev valgt i efteråret 2014 efter en udbudsproces indledt tilbage i 2011. Yderligere en operatør blev valgt til at varetage kørslen i Trekantområdet, det Falck-ejede Responce.

Bios og Responce blev begge valgt, i høj grad fordi udbuddet var skruet sammen på en måde, hvor økonomien (det billigste tilbud) blev vægtet med hele 50 procent, mens parametrene kvalitet og forsyningssikkerhed blot blev vægtet med 25 procent.

Samlet set betød valget af Bios og Responce, at Region Syddanmark - og dermed skatteborgerne - ville spare 655 millioner kroner hen over en 10-årig periode sammenlignet med prisen på den foregående kontrakt mellem regionen og Falck.

Imidlertid havde Bios store problemer med etableringen og senere drift af ambulancekørslen i Syddanmark. Ifølge Bios - og til en hvis grad også regionen - fordi den foregående operatør, Falck, brød konkurrrencelovgivningen og spændte ben for Bios' muligheder for at rekruttere det nødvendige antal reddere.

Den sag er lige nu ved at blive undersøgt af Forbruger- og Konkurrencestyrelsen.

I slutningen af juli 2016 blev Bios' danske selskab erklæret konkurs af Skifteretten i Odense, efter at Bios uretmæssigt havde modtaget dobbeltbetaling på 31,6 millioner kroner, som virksomheden ikke var i stand til at tilbagebetale til Region Syddanmark.

Umiddelbart efter overtog regionen Bios' kørsel på Fyn og i Syd- og Sønderjylland i det nyoprettede regionale selskab Ambulance Syd. Responce kører fortsat i Trekantområdet.

Følg med på Fyens.dk fredag fra klokken 10.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce