Annonce
Assens

Var det en ulv? Personer så noget stort og busket

Vissenbjerg: Ulven kommer ...

Ifølge Ulve Tracking Danmarks facebookside er der observeret noget der lignede en ulv tirsdag aften klokken cirka 21.45 ved Bred.

Tre vidner skulle ifølge oplysningerne på siden have set, hvad de vurderede værende en ulv ved Ladegård (Ladegårds Å) uden for Bred/Orte ved Vissenbjerg. En nøjagtig adresse er ikke oplyst.

"Den løb over vejen og var ret stor. Den virkede egentlig meget rolig", står der at læse på Ulve Tracking Danmarks facebookopslag.

Dyret blev vurderet til at være større end en hund, "stor og busket".

Ifølge siden ulveatlas.dk er der kun observeret ulve i Jylland og ikke på Fyn, siden ulven blev udryddet i Danmark i 1813. I 2012 blev en ulv observeret igen i Danmark. Og dog: Ifølge Ulve Tracking Danmark - via en mail - avisen har fået, blev der fundet spor af ulve-dna på Fyn i 2017.

I kommentarsporet bemærker en person, at den så har taget Lillebæltsbroen for at komme til Fyn. En anden person skriver, at vedkommende før har set en gammel, løs schæffer i området.

Ifølge Danmarks Naturfredningsforening menes der i dette efterår at være omkring fem til syv ulve i Danmark. De er kommet vandrende fra Tyskland.

Ulve Tracking Danmark noterer, hvor der er set ulve eller hvad der ligner i Danmark. Avisen har ikke kunnet verificere, om det vitterlig var en ulv eller ej.

Opdateret 10.10.19 kl. 12.17.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce