Annonce
Nordfyn

Vanvidsbilisme: Borgerforslag har fået langt over 50.000 støtter

I juni omkom tre personer, da 26-årige Nicolaj Bjerre Poulsen torpederede deres bil bagfra her ved krydset Odensevej/Assensvej uden for Bogense. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Den seneste halvanden måned er det gået stærkt med antallet af støtter til borgerforslaget "Strengere straf til vanvidsbilister som dræber". Særligt siden mandag er underskrifterne røget i vejret.
Annonce

Bogense/Danmark: Den 8. oktober havde 15.000 skrevet under på borgerforslaget "Strengere straf til vanvidsbilister som dræber". Et borgerforslag, der i august måned blev stillet af en gruppe venner til en betjent, som mistede livet, da han under tjeneste blev torpederet på Langebro i København sidste år.

Får et borgerforslag underskriften fra mere end 50.000 borgere med stemmeret til folketingsvalg, kan det blive fremsat som beslutningsforslag, behandlet og stemt om i Folketinget.

Annonce

Stærk slutspurt

Mandag denne uge havde borgerforslaget 46.000 støtter, og en af dem, der for længst har skrevet under, er Jacob Kjær Christensen, der mistede sin bror, mor og faster til en vanvidsbilist uden for Bogense den 28. juni. Mandag aften fortalte han i Station 2 programmet "De farlige vanvidsbilister" om, hvordan han forsøger at leve videre efter at have mistet hele sin familie, og samtidig om hvordan det har været en god oplevelse for ham at tage kontakt til og tale med personerne bag borgerforslaget.

Onsdag er borgerforslaget flerdoblet siden 8. oktober og har nu flere end 57.000 underskrifter. Det betyder, at forslaget nu bliver sendt til Folketinget, hvor partierne er forpligtet til at tage stilling til, hvem der vil fremsætte forslaget som et konkret beslutningsforslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

To havde indbrud i løbet af weekenden

Odense

Enorm frustration efter nej til motorbane: - Vi har allerede taget hensyn til vandsalamanderen

Annonce