Annonce
Odense

Vanrøgtede heste får nyt liv

Ponyen April har intet fedtvæv - og den må fodres tit for at kunne optage maden efter at have været helt udsultet. Ponyen får nu kærlig pleje i Blommenslyst hos Foreningen Nyt Hesteliv. Foto: Foreningen Nyt Hesteliv

Foreningen Nyt Hesteliv har politianmeldt hestehandler fra Vestfyn efter at have købt to heste

Blommenslyst: Ponyen April har intet fedtvæv. Dens rygrad, ribben og halerod stikker voldsomt frem, og den er panisk for at få mad.

Ponyen står i Blommenslyst hos foreningen Nyt Hesteliv, der købte den for godt en uge siden af en hestehandler på Vestfyn, og foreningens formand Janne Junker er chokeret:

- Vi er sikre på, at April ikke havde levet meget længere, hvis vi havde undladt at købe hende. I de 10 år, vi har eksisteret som internat, har vi aldrig set en hest, der har været så sulten. Det er helt ekstremt.

Annonce
April har været en smuk pony, der har tidligere har deltaget i konkurrencer. I dag ser den sådan her ud. Foto: Foreningen Nyt Hesteliv

To dårlige heste

Sammen med April købte foreningen også Ydon, en godt femårig araberhoppe, af hestehandleren, og den er ifølge formanden i samme misrøgtede stand.

Foreningen har derfor politianmeldt hestehandleren og fået en dyrelæge til at tilse dyrene.

Dyrlægen har målt hestenes kød- og fedtaflejring i kroppen - det måles på en huldskala fra et til ti - og her er både April og Ydon målt til at ligge på det laveste niveau - et: ekstrem afmagring, hvor fedtvævet er væk.

- Begge heste er i panik for at få mad. De bliver fodret 8-10 gange i døgnet, så de kan optage maden stille og roligt, forklarer Janne Junker.

- Det kommer til at tage to til tre måneder for at få hestene til at se ordentlige ud igen. De kunne næsten ikke have det værre.

Sikrede beviserne

Ifølge Janne Junker købte foreningen de to heste efter at have fået flere tip om misrøgten.

- Vi gjorde det, fordi vi syntes, det var synd for hestene. Samtidig sikrede vi beviserne mod hestehandleren. Hvis vi havde politianmeldt ham først, var vi bange for, at hestene skulle forsvinde - den slags er desværre set før, siger Janne Junker.

- Vi synes, det er uacceptabelt, at man kan lade sine heste gå og blive så vanrøgtede - særligt når man er erhvervsdrivende og lever af handel med heste. Der er ingen undskyldninger her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce