Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vanrøgt: Politiet afviser dyreværnskritik

- Jeg er helt uenig i kritikken, siger Jens Friis, der er leder af Lokalpolitiet i Faaborg-Midtfyn.

Dyreværnsforeningen Nyt Hesteliv har kritiseret politiet for ikke at gribe hurtigt nok ind i sagen om de vanrøgtede heste i Faaborg. Men politiet afviser kritikken.

Lederen af Lokalpolitiet i Faaborg-Midtfyn, Jens Friis, kan ikke genkende kritikken fra foreningens formand Janne Junker.

- Jeg er helt uenig. Vi tager dyreværnssager meget alvorligt, siger han til Fyens.dk.

I forhold til den konkrete sag bekæfter Jens Friis, at politiet har fået en henvendelse fra Nyt Hesteliv.

- Vi fik en skriftlig anmeldelse fra foreningen. Den beskrev, at de havde set dyrene og mente, at der var tale om en overtrædelse af dyreværnsloven, siger han.

Annonce

Tog kontakt til dyrlæge

Derfor blev der taget kontakt Fødevareregionens dyrlæge, som var med ude og se til hestene.

- Vi er nødt til at have fagfolk til at vurdere, om der er noget galt i dyreholdet, eller om der er tale om overtrædelse af dyreværnsloven, siger Jens Friis og fortætter.

- Vi er på ejendommen tre dage træk - hver gang med tilsyn af dyrlægerne.

Men da ejeren har taget imod - og fulgt dyrlægernes anvisninger, så har der ikke været grundlag for at udstæde et pålæg, forklarer stationslederen.

Fyens.dk præciserer: Janne Junker, Nyt Hesteliv, pointerer, at hun er tilfreds med Fyns Politis håndtering af den konkrete sag, men hun retter sin kritik udelukkende mod, at politiet betegner sagen som "mildere"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce