Annonce
Nordfyn

Vandværksplan behandles i udvalg

Nordfyns Vandværk. Arkivfoto
Onsdag aften skal politikerne i Nordfyns Kommunes teknik- og miljøudvalg tage stilling til Nordfyns Vandværks handlingsplan.
Annonce

Artiklen er opdateret med præcisering af, at der først træffes beslutning på udvalgsmødet onsdag aften.

Nordfyn: I den handlingsplan Nordfyns Vandværk har sendt til Nordfyns Kommune har man skitseret tre planer, hvor plan A er at opføre et filter med aktivt kul på vandværket, hvorved man vil kunne fjerne i hvert fald nogle af pesticiderne. Det er den del, administrationen i kommunens natur- og miljøafdeling har indstillet, at politikerne ikke godkender på udvalgsmødet i aften.

- Et kulfilter vil være videregående vandbehandling. Der er ikke hjemmel i hverken den kommunale vandforsyningsplan eller i loven til at give dispensation til videregående vandbehandling. Vi har været i kontakt med styrelsen for patientsikkerhed, der har svaret, at det nuværende pesticidindhold ikke udgør en akut risiko, og derfor er det dispensationsperioden indtil 1. juni 2022, der gælder, forklarer natur- og miljøchef Mette Højby.

Til gengæld indstiller administrationen til, at politikerne godkender plan B og C, der henholdsvis handler om at rense det nuværende kildefelt frem for at finde nye, og at Nordfyns Vandværk skal samarbejde med sine nabovandværker om at finde en ny ren boring.

Hvis udvalget beslutter at følge administrationens indstilling, bliver sagen sendt tilbage til vandværket, som skal levere en realistisk tidsplan for, at de med de nuværende planer kan skaffe rent vand inden for tidsfristen i dispensationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce