Annonce
Nordfyn

Vandværksformand: Rent vand kan blive tidlig julegave

Hvis alt går efter planen, vil Nordfyns Vandværks formand, Steen Madsen, håbe, at der kan ledes helt rent vand ud til forbrugerne inden jul. Foto: Nils Svalebøg
Det har efterhånden stået på ønskesedlen hos borgerne i Krogsbølle og omegn i nogle år, men nu ser det ud til, at rent drikkevand endelig kan krydses af.

Krogsbølle: Godt fem kilometer gravearbejde og sirligt sammensvejset vandledning er ved at være den sidste hurdle, der adskiller forbrugerne under Nordfyns Vandværk fra at nyde helt rent drikkevand fra hanen.

I september 2017 analyserede man for første gang det nordfynske vandværk for  nedbrydningsprodukter fra sprøjtegiften chloridazon og fandt et indhold på mere end 40 gange grænseværdien.

Siden har ikke mindst coronaen trukket tingene i langdrag for de hårdt prøvede vandforbrugere, men nu ser det ud til, at der er er realistisk håb om rent vand.

Udbudsrunden sluttede 8. marts og nu har vandværkets bestyrelse valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet.

Annonce

Gravearbejde færdigt i oktober

I alt vil mindre end 10 lodsejere blive berørt af gravearbejdet, og bestyrelsen er lige nu i gang med at fastslå den præcise linjeføring samt hvordan, man skal forholde sig til de afgrøder, der skal være på de forskellige marker, fortæller Steen Madsen, der er formand for vandværksbestyrelsen.


Jeg har talt med entreprenøren, og sådan som det ser ud lige nu, tror vi på, at rent vand kan blive en lidt tidlig julegave til vores forbrugere.

Steen Madsen, formand Nordfyns Vandværk


- Jeg har talt med entreprenøren, og sådan som det ser ud lige nu, tror vi på, at rent vand kan blive en lidt tidlig julegave til vores forbrugere. Det endte med at blive en lokal entreprenør, der har givet os en slutdato, som hedder 22. oktober, men vi regner med det kan blive før. Der er noget af gravearbejdet, der kan gennemføres nu i foråret og så vil der være noget andet, man først kan udføre efter høst, fortæller Steen Madsen.

Når vandledningen er på plads og det mobile vandbehandlingsanlæg er sat til, vil der gå mindst to uger, inden det er helt klar til at levere drikkevand.

Udover nedgravning af fem kilometer vandledning skal der udføres ni underboringer af veje og afvandingskanaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv

Succes-investor skal finde globale stjerneskud: Kommune hyrer privat iværksætterhjælp

Fyn

Politik og podning: Nu kan du tage en kviktest på Odense Rådhus

Annonce