Annonce
Nordfyn

Vandværksformand om aflyst generalforsamling: - Det handler om medmenneskelighed

Få dage før coronakrisen brød ud i marts, holdt Nordfyns Vandværk borgermøde i Bårdesø Forsamlingshus. Nu er det uvist, hvornår vandværkets bestyrelse igen indkalder til møde med dets forbrugere. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Steen Madsen, formand for Nordfyns Vandværk, er sammen med en enig bestyrelse overbevist om, at det er bedst ikke at holde generalforsamling på nuværende tidspunkt.
Annonce

Nordfyn: - Der er ikke noget, vi hellere ville, end holde generalforsamling.

Steen Madsen, formand for Nordfyns Vandværk, ærgrer sig rigtig meget over, at den årlige generalforsamling ikke bliver til noget inden udgangen af september, hvor den ifølge vedtægterne skulle være holdt.

Beslutningen om at skubbe generalforsamlingen til et senere og endnu ukendt tidspunkt er truffet af en enig bestyrelse.

- Vi tør simpelthen ikke. Det håber vi, at man har forståelse for. Det handler om medmenneskelighed, siger Steen Madsen med tanke på den seneste udvikling med Covid-19.

Annonce

Tager ingen risiko

Brancheorganisationen Danske Vandværker opfordrer til, at landets vandværker på trods af Covid-19 holder årets generalforsamlinger. Nordfyns Vandværk vil ikke tage nogen former for risiko.


Vi ønsker ikke at medvirke til smittespredning. Når det kommer dertil, så er det trods alt vigtigere end at holde en generalforsamling. Det vigtigste er hensynet til vores medborgere. Vi skal passe på hinanden. Vi ville i bestyrelsen ikke kunne se hinanden i øjnene, hvis der var en eller flere, der blev smittet på grund af en generalforsamling i et vandværk. Det er trods alt kun et vandværk.

Steen Madsen, formand for Nordfyns Vandværk


- Vi ønsker ikke at medvirke til smittespredning. Når det kommer dertil, er det trods alt vigtigere end at holde en generalforsamling. Det vigtigste er hensynet til vores medborgere. Vi skal passe på hinanden. Vi ville i bestyrelsen ikke kunne se hinanden i øjnene, hvis der var en eller flere, der blev smittet på grund af en generalforsamling i et vandværk. Det er trods alt kun et vandværk.

Steen Madsen forsikrer, at bestyrelsen ingen skjult dagsorden har om at skubbe generalforsamlingen, fordi den i virkeligheden ikke ønsker, at den holdes.

- Vi ønsker at holde generalforsamlingen så hurtigt, det er forsvarligt i forhold til smittetrykket, siger han.

Hvornår det er, kommer til at bero på bestyrelsens vurdering.

Annonce

Den digitale løsning

Steen Madsen fortæller, at man også har vurderet at holde generalforsamlingen digitalt. Men af hensyn til de borgere, og måske specielt ældre borgere, som ikke måtte være fortrolig med den løsning, er man gået bort fra den ide.

Med i overvejelserne har også været at leje sig ind i Otterup Idrætscenter, hvor der med rette afstand kan være 500 mennesker - og endnu flere, hvis man booker en tilstødende sal, der dog ville kræve en stor investering i at anskaffe sig det rette udstyr i form af storskærme og andet.

Annonce

Alle skal ind

Af demokratiske årsager kan et vandværk ikke afvise forbrugere ved døren, hvis de ikke har tilmeldt sig på forhånd. Så møder der flere forbrugere op end det antal, som det aktuelle forsamlingsforbud tillader, må generalforsamlingen aflyses. Et element, der også spiller ind hos Nordfyns Vandværk.

- Var vi 500 i Otterup Idrætscenter, og mødte der endnu én op, blev vi nødt til at aflyse med det samme. Det ville også være rigtig ærgerligt, siger Steen Madsen.

Træt af, at generalforsamlingen er udskudt, men tilfreds med beslutningen, når Covid-19 situationen nu er, som den er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

Annonce