Annonce
Nyborg

Vandstigning: Strandvejen i Nyborg spærret for trafik igen

Beredskabet måtte endnu engang i aktion tirsdag aften, hvor Strandvejen i Nyborg blev spærret af. Det er ikke meget mere end en uge siden, det skete sidst. Foto: Kasper Riggelsen

Nyborg: Cirka klokken 20.15 tirsdag aften blev Strandvejen endnu engang spærret for gennemgående trafik. Og igen skete det for at give beredskabet mulighed for at pumpe vand fra voldgraven og over i havnebassinet.

Bilister skal i stedet køre ad Øster Voldgade, Nørre Voldgade og Skippergade, oplyser Claus Johansson fra kommunens park- og vejafdeling.

Ved 20.45-tiden var der dog stadig god plads i voldgraven. Det skyldes ifølge Claus Johansen, at man dagen igennem har tømt voldgraven for store mængder vand, og dermed har man vundet cirka 15-16 centimeter, vurderer han.

Tirsdag aften var der heller ikke meldinger om problemer med forhøjet vandstand andre steder. Det kan dog ændre sig i løbet af natten.

Vandet forventes således at stige frem til klokken cirka 04, og alt tyder på, at man vil se en gentagelse af billedet fra sidste uge, hvor vandmasserne især skabte problemer på lystbådehavnen og på Dyrhavevej ved Holckenhavn.

Ifølge Claus Johansson vil afspærringen formentlig først blive ophævet klokken 9 onsdag morgen.

Status klokken 00.35 natten til onsdag var da også, at der fortsat blev pumpet vand, og at byens mest trafikerede gade derfor var spærret. Til gengæld var Dyrehavevej forblevet åben for trafik indtil videre.

Dele af lystbådehavnen var allerede oversvømmet, men vandet var ikke nået helt op til roklubbens lokaler, som medlemmerne har forsøgt at sikre ved hjælp af sandsække.

Annonce
Vandet skal pumpes fra voldgraven og over i havnen. Kommunen arbejder i disse måneder på en mere permanent løsning, så man ikke behøver at spærre byens mest trafikerede vej. Foto: Kasper Riggelsen
Lidt over midnat var dele af lystbådehavnen i Nyborg blevet oversvømmet. Vandstanden forventes at stige yderligere frem til klokken 4 natten til onsdag. Foto: Kasper Riggelsen
Roklubben har lagt sandsække. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce