Annonce
Nyborg

Vandstigning: Strandvejen i Nyborg spærret for trafik igen

Beredskabet måtte endnu engang i aktion tirsdag aften, hvor Strandvejen i Nyborg blev spærret af. Det er ikke meget mere end en uge siden, det skete sidst. Foto: Kasper Riggelsen

Nyborg: Cirka klokken 20.15 tirsdag aften blev Strandvejen endnu engang spærret for gennemgående trafik. Og igen skete det for at give beredskabet mulighed for at pumpe vand fra voldgraven og over i havnebassinet.

Bilister skal i stedet køre ad Øster Voldgade, Nørre Voldgade og Skippergade, oplyser Claus Johansson fra kommunens park- og vejafdeling.

Ved 20.45-tiden var der dog stadig god plads i voldgraven. Det skyldes ifølge Claus Johansen, at man dagen igennem har tømt voldgraven for store mængder vand, og dermed har man vundet cirka 15-16 centimeter, vurderer han.

Tirsdag aften var der heller ikke meldinger om problemer med forhøjet vandstand andre steder. Det kan dog ændre sig i løbet af natten.

Vandet forventes således at stige frem til klokken cirka 04, og alt tyder på, at man vil se en gentagelse af billedet fra sidste uge, hvor vandmasserne især skabte problemer på lystbådehavnen og på Dyrhavevej ved Holckenhavn.

Ifølge Claus Johansson vil afspærringen formentlig først blive ophævet klokken 9 onsdag morgen.

Status klokken 00.35 natten til onsdag var da også, at der fortsat blev pumpet vand, og at byens mest trafikerede gade derfor var spærret. Til gengæld var Dyrehavevej forblevet åben for trafik indtil videre.

Dele af lystbådehavnen var allerede oversvømmet, men vandet var ikke nået helt op til roklubbens lokaler, som medlemmerne har forsøgt at sikre ved hjælp af sandsække.

Annonce
Vandet skal pumpes fra voldgraven og over i havnen. Kommunen arbejder i disse måneder på en mere permanent løsning, så man ikke behøver at spærre byens mest trafikerede vej. Foto: Kasper Riggelsen
Lidt over midnat var dele af lystbådehavnen i Nyborg blevet oversvømmet. Vandstanden forventes at stige yderligere frem til klokken 4 natten til onsdag. Foto: Kasper Riggelsen
Roklubben har lagt sandsække. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce