Annonce
Trekantområdet

Vandsportscenter til 40 millioner i støbeskeen i Marina City

Sådan skal vandsportscentret se ud ifølge oplægget. Bemærk den store åbne tagterrasse under åben himmel. Illustration: Tegnestuen Mejeriet
Nu stifter Kolding Lystbådehavn en fond, der skal drive nyt vandsportscenter i topklasse og sikre, at finansieringen kommer på plads i en fart. Det skal nok lykkes, forudser sejlerformand.

Kolding: Kolding får et vandsportscenter i særklasse, når Kolding Lystbådehavn rykker fortøjningspælene op fra Jens Holms Vej på nordsiden af fjorden og flytter over på sydsiden i den nye havnebydel Marina City, som er tæt på at være igennem den omfattende og årelange planlægningsfase.

På initiativ af Kolding Sejlklub er en større arbejdsgruppe nemlig langt fremme med planer om at opføre et stort  byggeri til omkring 40 millioner kroner, hvor alle mulige foreninger, som har med vand at gøre, kan have deres klubfaciliteter. I alt står der 25 klubber på listen over mulige lejere i huset - herunder blandt andre Kolding Bådelaug, motorbådsklubben, fritidssejlerne, roklubberne, dykkerne, windsurferne og mange flere.

Formand for Kolding Sejlklub og Kolding Lystbådehavn, Finn Mortensen, fortæller, at det er hensigten, at huset skal kunne bruges til meget andet end klubaktiviteter og havnekontor - eksempelvis udstillinger, foredrag, koncerter, erhvervsmøder og måske modeshows fra Designskolen og street food-arrangementer. Finn Mortensen bruger ordet "kvarterhus" om det planlagte byggeri for beboerne i Marina City og det omkringliggende boligkvarter.

Annonce

Fonden

Organisatorisk skal vandsportscentret drives af en erhvervsdrivende fond, Marina City Vandsportscenter, som bliver stiftet i løbet af ganske kort tid.


Vi har ingen underskrevne aftaler endnu, men nu stifter vi fonden, og så skal vi ud at søge fondsmidler.

Finn Mortensen, formand for Kolding Lystbådehavn og Kolding Sejlsklub


Parterne i fonden ventes p.t. at blive Kolding Lystbådehavn, Ejendomsforeningen Dokvej, som ejer Kolding Sejlklubs nuværende bygninger, og Kolding Kommune - og fondens første opgave bliver at få finansieringen af byggeriet på plads.

Finn Mortensen oplyser, at Kolding Lystbådehavn selv kan stille med 10-12 millioner kroner, og at der derudover er positive tilkendegivelser fra flere sider, som han ikke vil røbe endnu.

- Vi har ingen underskrevne aftaler endnu, men nu stifter vi fonden, og så skal vi ud at søge fondsmidler. Det har Kolding Kommune lovet at hjælpe med gennem kommunens fundraiser, og vi tror på, at det vil lykkes at skaffe pengene, siger Finn Mortensen.

Planen er, at vandsportscentret skal stå klar til brug i starten af 2023, når den nye marina med 1000 bådepladser ifølge tidsplanen for Marina City er en realitet.

Annonce
Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Erhverv For abonnenter

Fynbus-direktør: - Derfor sætter vi kamera på kontrollørerne

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Assens

Byrådskandidat om budgetaftale: Anstændig hjemmepleje kan skabes for 200 kroner om året pr. borger

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Faaborg-Midtfyn

Bilist ødelagde hæk og endte i have

Fyn For abonnenter

Autist fængslet for fjerde gang for at krænke mindreårige - forening ønsker bedre indsats i fængslerne og retsvæsenet

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Fyn

Kendt Odense-advokat død efter kort tids sygdom

Erhverv For abonnenter

Finn og Peer startede for sig selv, da arbejdspladsen flyttede: Nu har de 26 ansatte

Middelfart

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Annonce