Annonce
Indland

Vandskade rammer børneafdeling på Slagelse Sygehus

En lækage i sprinklersystemet resulterede onsdag aften i oversvømmelser på Slagelse Sygehus, fortæller indsatsleder. (Arkivfoto).

En stor vandskade har ramt Slagelse Sygehus' børneafdeling, der må afvise patienter. Det skriver TV Øst.

Børneafdelingen på Slagelse Sygehus blev onsdag ramt af en større vandskade.

Det har fået afdelingen til at afvise patienter og sende dem andre steder, skriver TV Øst.

- Det er en rigtig uheldig situation, men heldigvis har det ikke ført til farlige situationer, og vi håber, at hospitalet kan fungere så godt som normalt igen fra torsdag morgen, siger Charlotte Bøll Larsen, der er vicedirektør på Slagelse, Næstved og Ringsted sygehuse til TV Øst.

Akutte patienter er blevet sendt til andre hospitaler, og personale arbejder på højtryk med at fjerne vandet fra afdelingen.

- Jeg ved ikke, hvor mange kubikmeter vand, der er løbet ud - men der er tale om rigtig, rigtig meget vand.

- Vi tilkaldte brandvæsenet, der hjalp med at pumpe vand ud, siger Charlotte Bøll Larsen til mediet.

Forventningen er, at afdelingen kan komme tilbage i normal drift torsdag.

- Håbet er, at alt andet end elevatorerne i morgen tidlig virker, som det skal. Der er imidlertid løbet rigtig meget vand ned i elevatorskakterne, så det kan godt tage længere tid at få dem op at køre igen, siger Charlotte Bøll Larsen.

Hun fortæller til TV Øst, at der er tale om postevand, så der er ikke en sundhedsrisiko ved skaden.

Der var tilsyneladende en lækage i sygehusets sprinklersystem, der var skyld i vandmasserne.

Det fortæller Michael Gravgaard, indsatsleder ved Slagelse Brandvæsen.

- Det har været et uheld derude med noget vand fra sprinklersystemet. Det er repareret nu, og alt skulle gerne være intakt, siger han til Ritzau.

Han tilføjer, at brandvæsenet assisterede med at pumpe store mængder vand væk fra de berørte afdelinger.

- Vi var derude i et par timer frem til omkring klokken 21, og personalet hjalp selv til med indsatsen, siger Michael Gravgaard.

Hvorvidt der er sket større vandskader, skal videre undersøgelser afgøre, fortæller indsatslederen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Storspillende Otterup tilbage på sporet

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce