Annonce
Faaborg-Midtfyn

Vandringsforestilling i mørke gennem Rudme

Rudme: Når mørket sænker sig over landsbyen, er der en særlig stemning. Mørke rummer nemlig nogle kvaliteter, som man nemt overser i den moderne oplyste verden.

I Rudme har kunstfælleskabet MYRKR sammen med landsbyborgerne skabt en vandringsforestilling 1.-3. november, hvor mørket spiller en central rolle. Med de lokales fortællinger om mørket i ørene går publikum sammen forbi huse, veje og haver, hvor folks oplevelser i mørket har fundet sted, og hvor fortællerne bor.

Fortællingerne bliver vakt til live, mens deltagerne bevæger sig ned igennem byen, der både er scene for vandringsforestillingen og hjem for fortællerne. Man får lov at lure ind i de varme stuer og gå på eventyr i de mørke haver.

Forestillingen gennemføres i al slags vejr. Husk derfor praktisk fodtøj og tøj. Forestillingen er ikke egnet for gangbesværede, og aldersgrænsen er 12 år. Vandringen strækker sig over 2,5 kilometer, men med stop undervejs og varer cirka 1,5 time. Billetter købes på mørketirudme.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce