Annonce
Assens

Vandretur for syge børn var ved at koste Hans en stor skattesag: - Man lærer af sine fejl, det er hårdt og kontant

Hans Hansen var nær ved at få en større skattesag på halsen, da han sammen med makkeren Kenneth Tuelund Hansen vandrede til fordel for kritisk syge børn og fik et rekordbeløb ind. Søndag starter dette års vandretur, som går Bornholm rundt. Turen slutter med koncert på Torvet i Assens 17. juli. Foto: Daniel Kofoed.
Søndag vandrer Hans Hansen og Kenneth Tuelund Hansen for sjette år i træk til fordel for kritisk syge børn, der er indlagt på Odense Universitetshospital. Sidste års tur var ved at koste en af ildsjælene bag et større beløb.

Assens/Aborg: 38-årige Hans Hansen lærer ifølge ham selv bedst på den hårde måde.

Men de seneste lærepenge var lige ved at koste ham et større beløb, da skattemyndighederne pludselig kom på banen.

Hans Hansen arrangerer hvert år en vandretur til fordel for kritisk syge børn sammen med makkeren Kenneth Tuelund Hansen.

Annonce

Sidste år startede turen i Helsingør og sluttede i Assens, hvor de undervejs kom på landsdækkende tv. Det indsamlede beløb slog alle rekorder med i alt 237.000 kroner, som gik til legetøj og oplevelser til børnene, der er indlagt på H. C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital.

I løbet af foråret i år var indsatsen ved at give bagslag, da myndighederne krævede et beløb, som ifølge Hans Hansen var mere end 30.000 kroner.

- Det var en gyser. Det kostede mig tre jobs et par måneder, konstaterer den utrættelige ildsjæl, der er kendt vidt og bredt i lokalområdet for at bruge en stor del af døgnets timer på at hjælpe andre.

Fik beløbet ned

Hans Hansen forklarer, at skattemyndighederne ikke var begejstrede for, at han havde brugt sin private konto til indsamlingen, og det derfor var svært at tjekke, hvordan makkerparret havde brugt de indsamlede kroner.

Derfor blev beløbet beskattet.

- Jeg skal ikke bruge min egen konto igen. Man lærer af sine fejl. Det er hårdt og kontant, men det er kun fedt. Jeg skal lære det på den måde, siger Hans Hansen, der fik en god bekendt, som er revisor, på sagen.

Kenneth Tuelund Hansen (t.v.) og Hans Hansen fra sidste års vandretur, som gav et rekordstort beløb i kassen. Foto: Hans Hansen.


Man lærer af sine fejl. Det er hårdt og kontant, men det er kun fedt. Jeg skal lære det på den måde

Hans Hansen


Myndighederne accepterede ifølge Hans Hansen de forskellige bilag, så skatteregningen endte på lidt over 2.000 kroner. Det er ifølge Hans Hansen penge, som er brugt i forbindelse med indsamlingen, men som umiddelbart ikke kunne redegøres for.

- Vi havde kvitteringerne på det, vi havde købt, og så viste vi billederne fra sygehuset, hvad de havde fået. Vi fik også fat i sygehuset i forhold til, at de havde fået billetter og forskellige ting, forklarer Hans Hansen, der på bagkant godt kan se, at det ikke var smart at få de mange penge ind på sin private konto.

- Jeg kan jo godt se det, men vi troede ikke, at det stak så meget af sidste år. Jeg har fået bevis på, at det hele er godkendt nu, understreger Hans Hansen.

Kenneth Tuelund Hansen og Hans Hansen oprettede tidligere på året en forening med egen bankkonto og CVR-nummer, så det skattemæssige skulle være på plads.

Annonce

Turen går til Bornholm

Tidligt torsdag morgen snører makkerparret støvlerne og pakker rygsækkene for sjette år i træk. Kursen går denne gang mod Bornholm med start i Allinge søndag morgen klokken 06.00. De går Bornholm rundt via ruten Allinge-Gudhjem-Svaneke-Nexø-Dueodde-Rønne-Hammershus-Allinge.

Turen slutter med en såkaldt gratis Vandrekoncert på Torvet i Assens fra klokken 14 til 19 lørdag 17. juli. Man kan gå det sidste stykke sammen med Kenneth Tuelund Hansen og Hans Hansen fra Shell-tanken i Assens fra klokken 13.

Forhåbningerne til årets indsamling er store, selv om Hans Hansen ikke vil lægge sig fast på et bestemt beløb.

- Sidste år regnede vi med 100.000 kroner, og vi fik 237.000 kroner ind. Vi aner det ikke. Vores motto er, at lidt også har sin ret, siger han og tilføjer alligevel med et stort smil på læben:

- Vi har oddset lidt på det. Hvis det går rigtig godt, og vi har jo også koncerten, hvor vi får sponsoreret noget fadøl, så når vi 300.000 kroner i år. Både Thomas (fotograf, der følger makkerparret, red.) og Kenneth (Tuelund Hansen, red.) er på de 500.000 kroner. Men det tror jeg ikke.

- Det kan også være, at det lykkedes. Nu må vi jo se, bemærker Hans Hansen.

Man kan følge makkerparret via facebookgruppen Vandretur for kritisk syge børn.

Sådan kan du støtte

Man kan støtte vandreturen for kritisk syge børn på forskellige måder.

Der bliver solgt merchandise som trøjer, og man kan sende beløb ind via mobilepaynummeret 201069.

Desuden har virksomheder mulighed for at få tilsendt en faktura. Man kan i den forbindelse kontakte Hans Hansen på 23206471.

Indsamlingen starter søndag 11. juli og slutter søndag 18. juli klokken 24.

Man kan også støtte ved at møde op til koncerten 17. juli, hvor Simon Kofoed, Sophie Darum, Mens vi venter og Humleridderne går på scenen.

Pengene går ubeskåret til kritisk syge børn, der er indlagt på sygehus. Pengene bliver blandt andet brugt på spil malebøger, farveblyanter, bamser og så videre. Også hospitalsklovnene bliver støttet.

Læs mere i facebookgruppen Vandretur for kritisk syge børn.

Annonce
Odense For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Kerteminde For abonnenter

Restauranter afviser sultne turister: - De sidste to somre har bare været helt vilde

Odense

Prøver afslører covid-19 i odenseaneres afføring: Nu skal forsøg udbredes til hele landet

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Middelfart For abonnenter

Ups: Økologisk landbrug får sur smiley for ulovlig markedsføring af flere varer

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Odense For abonnenter

Hans Jørgen fra Odense lavede sabotage med sine fætre fra Churchill Klubben: Endte for en tysk krigsret og mistede livet

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Annonce