Annonce
Nyborg

Vandkunsten vender tilbage til havnen

Da mindesmærket for krigssejlerne blev sat op på Kongens Skibsbro i sommer, blev vandkunsten taget væk. Men den er ikke smidt ud, forsikrer kommunen. Den er midlertidigt på depot. Foto: Mogens Rasmussen.

På opfordring fra læserne har Fyens Stiftstidende set nærmere på, hvad der er sket med gave fra entreprenør Mogens Pedersen til kommunen.

Nyborg: Hvad blev der af den store granit-vandkunst, der har stået i mange år på Kongens Skibsbro? Er den smidt ud eller hvad?

Stiftstidende har fået spørgsmålet af flere læsere, som har undret sig over, at vandkunsten røg ud, da det nye mindesmærke for krigssejlerne blev sat op på havnens mest centrale mole i sommer. Vandkunsten bestod af et bassin med flere høje, slanke granitsøjler, hvor der kom vand ud for oven.

Senest har tidligere byrådsmedlem Inge Christensen været på redaktionen for at kritisere kommunen:

- Det kan da ikke passe man bare smider vandkunsten ud. Det var faktisk en gave til kommunen fra entreprenør Mogens Pedersen. Og gaver smider man da ikke bare ud. Jeg synes, det er for dårligt, siger Inge Christensen.

- Tænk på, hvad Mogens Pedersen har gjort for byen. Blandt andet som byrådsmedlem gennem mange år, siger hun.

Men vandkunsten er faktisk ikke smidt ud. Den befinder sig på materialegården i industrikvarteret, og planen er, at den skal tilbage til havnen, når man finder den rette plads. Det oplyser vicekommunaldirektør Søren Møllegaard.

- Vi vil inddrage borgerne, når der skal findes en god plads på havnen til vandkunsten, siger Søren Møllegaard.

Vandkunsten blev givet til kommunen af Mogens Pedersen i forbindelse med en renovering af Kongens Skibsbro for nogle årtier siden. Mogens Pedersen var stifter og i mange år direktør for entreprenørvirksomheden Mogens Pedersen A/S, der i dag er en del af Munck-koncernen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce