Annonce
Nyborg

Vandkunsten vender tilbage til havnen

Da mindesmærket for krigssejlerne blev sat op på Kongens Skibsbro i sommer, blev vandkunsten taget væk. Men den er ikke smidt ud, forsikrer kommunen. Den er midlertidigt på depot. Foto: Mogens Rasmussen.

På opfordring fra læserne har Fyens Stiftstidende set nærmere på, hvad der er sket med gave fra entreprenør Mogens Pedersen til kommunen.

Nyborg: Hvad blev der af den store granit-vandkunst, der har stået i mange år på Kongens Skibsbro? Er den smidt ud eller hvad?

Stiftstidende har fået spørgsmålet af flere læsere, som har undret sig over, at vandkunsten røg ud, da det nye mindesmærke for krigssejlerne blev sat op på havnens mest centrale mole i sommer. Vandkunsten bestod af et bassin med flere høje, slanke granitsøjler, hvor der kom vand ud for oven.

Senest har tidligere byrådsmedlem Inge Christensen været på redaktionen for at kritisere kommunen:

- Det kan da ikke passe man bare smider vandkunsten ud. Det var faktisk en gave til kommunen fra entreprenør Mogens Pedersen. Og gaver smider man da ikke bare ud. Jeg synes, det er for dårligt, siger Inge Christensen.

- Tænk på, hvad Mogens Pedersen har gjort for byen. Blandt andet som byrådsmedlem gennem mange år, siger hun.

Men vandkunsten er faktisk ikke smidt ud. Den befinder sig på materialegården i industrikvarteret, og planen er, at den skal tilbage til havnen, når man finder den rette plads. Det oplyser vicekommunaldirektør Søren Møllegaard.

- Vi vil inddrage borgerne, når der skal findes en god plads på havnen til vandkunsten, siger Søren Møllegaard.

Vandkunsten blev givet til kommunen af Mogens Pedersen i forbindelse med en renovering af Kongens Skibsbro for nogle årtier siden. Mogens Pedersen var stifter og i mange år direktør for entreprenørvirksomheden Mogens Pedersen A/S, der i dag er en del af Munck-koncernen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];