Annonce
Nordfyn

Vandformand: - Vi er under et politisk pres

- Der er et politisk pres på de private vandværker på Nordfyn, mener formand for bestyrelsen i Veflinge Vandværk, Henrik Pøhlsgård.

Veflinge: Vandværkets vej til at kunne levere rent vand i hanerne har varet længere, end den havde behøvet. Det mener formand for bestyrelsen i Veflinge Vandværk, Henrik Pøhlsgård.

- Jeg ved ikke hvorfor, men der er åbenbart en politisk dagsorden om at samle vandforsyningen under Vandcenter Syd. Men det kommer ikke til at ske i Veflinge, for vi er godt rustet økonomisk og skal nok klare os selv. For os handler det om at bevare den lokale indflydelse på beslutningerne, siger Henrik Pøhlsgård.

Han er frustreret over, at det var jordejeren selv, der måtte fortælle vandværket om det rene vand under byskoven.

- Kommunen blev ved med at sige, at vi skulle søge efter vand nogle steder, hvor der blandt andet har ligget en losseplads og en frugtplantage. De har holdt igen, og da vi selv kom og fortalte om en mulig boring i Sønder Esterbølle, fik vi tre forskellige forklaringer på, at vi ikke kunne bore der, siger Henrik Pøhlsgård.

Ifølge Mette Højby, der er chef for natur- og miljøafdelingen i Nordfyns Kommune, findes der ikke nogen kommunal intention om at samle vandforsyningen hos Vandcenter Syd, som Nordfyns Kommune ejer sammen med Odense Kommune.

- Vi er kun interesseret i, at vandforsyningen til kommunens forbrugere er sikret i fremtiden. Hvis det lokale vandværk kan og vil løfte den opgave, så er det dem der gør det, siger Mette Højby.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce