Annonce
Sydfyn

Vand og Affald åbner genbrugsbyggemarked

Berosten, der er blevet tilovers fra et projekt, kan naturligvis genbruges. Pressebillede

Nyt genbrugsbyggemarked på genbrugsstationen i Hesselager. Her sælges byggematerialer og andre gode ting til hus og have, der ellers ville være endt i containeren. Genbrugsbyggemarkedet er et af flere tiltag, der skal give mere direkte genbrug.

Annonce

Svendborg: De seneste måneder har genbrugsvejleder Bo von Rosen og han kolleger opbygget et mindre lager af brugte byggematerialer på genbrugsstationen i Hesselager.

Her er et par kvadratmeter gulvbrædder, som tømreren fik tilovers fra en opgave, brugte vinduer, brosten og meget mere. Alt sammen ting, der normalt ville ende i containeren, men som nu bliver samlet ind og solgt i genbrugsstationens byggemarked, der åbner 6. juli og løber i en prøveperiode på foreløbigt et halvt år.

- Det er jo ofte brugbare og fine ting, der ender på genbrugsstationerne, fordi folk ikke ved, hvor de ellers skal gøre af dem. Med genbrugsbyggemarkedet kan vi give tingene et nyt liv i stedet for at sende dem til genanvendelse eller forbrænding, fortæller Søren Kongegaard, der er bestyrelsesformand for Vand og Affald, i en pressemeddelelse.

I genbrugsbyggemarkedet sælges byggematerialer og ting til haven; det kan være fliser, lægter, haveredskaber, gyngestativer, gulvbrædder m.m. Alle tingene er doneret af genbrugsstationens kunder og er derfor enten brugte ting eller overskudsting.

- Vi får rigtig god respons fra vores kunder, som godt kan se meningen med at genbruge så meget som muligt. Samtidig får de også mulighed for at købe ting til gode priser, siger genbrugsvejleder Bo von Rosen.

Vand og Affald har generelt fokus på at få mere direkte genbrug. På genbrugsstationen i Svendborg kører et forsøg, hvor kunder gratis kan tage ting med hjem, som de frivillige foreninger, der tømmer genbrugsrummet, ikke kan sælge.

Genbrugsbyggemarkedet i Hesselager har åbent alle tirsdage og lørdage fra kl. 12-16.

Gamle staldvinduer kan genbruges. Pressebillede
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce