Annonce
Middelfart

Vand i Vestfynshallerne: Halformand maner til besindighed efter hærværk

I øjeblikket kører en affugter på hvert toilet efter tirsdagens vandskade. Privatfoto
- Det er første gang, det er sket, så nu skal der ikke piskes en stemning op, siger Martin Rasmussen, formand for Vestfyns Kultur og Idrætscenter, som har fået ødelagt to toiletgulve.

Nørre Aaby: Vestfyns Kultur- og Idrætscenter, de tidligere Vestfynshallerne, har i denne uge været udsat for hærværk, hvor ukendte gerningsmænd har stoppet for afløbene og åbnet for vandet og dermed ødelagt gulvene på to dametoiletter. Vandet blev opdaget af en årvågen bruger i hallen tirsdag aften og havde derfor kun nået at løbe i et par timer, inden halinspektør Michael Olesen var på pletten og fik lukket for hanerne.

Skadens endelige omfang er endnu ikke gjort op, men halformand Martin Rasmussen forventer, at der skal nye gulve på de to toiletter. En udgift som dækkes af kommunens forsikring.

Han er ked af episoden. Men han maner samtidig til besindighed og ærgrer sig over den stemning, som har udviklet sig i en tråd på Facebookgruppen Nørre Aaby. I tråden opfordrer vrede, lokale borgere forældre til at opdrage deres børn.

- For det første vil jeg gerne slå fast, at hærværk ikke er et generelt problem i idrætscentret. Det er faktisk første gang, jeg oplever det. For det andet har vi i hallen intet kendskab til, hvem der har gjort det. Vi har ingen kameraer oppe i det område, så det kan ligeså godt være en ældre mand på 85 som en dreng eller pige på 13 år, det kan i princippet også være et uheld. Så jeg vil gerne opfordre til, at vi alle tager det stille og roligt, siger Martin Rasmussen.

I opslaget på Facebook kædes hærværket sammen med denne uges lukning af kantinen i hallen i dagtimerne.

- Det er en misforståelse. De to ting har intet med hinanden at gøre. Hallens kantine er lukket, fordi vi mander ned til sommer og nu skal bruge 14 dage på at gøre rent, inden ferien begynder, forklarer Martin Rasmusen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce