Annonce
Sport

Van Garderen-exit knuser BMC-managers podiedrømme

Tejay van Garderen diskuterer situtionen med sin sportsdirektør. Kort efter stod han af. Syg og træt.

Tejay van Garderen stod onsdag af Tour-feltet, og dermed bristede holdets drømme om en podieplads i Paris.

17. etape blev en gigantisk nedtur for BMC-holdet, da holdkaptajn Tejay van Garderen måtte udgå grundet sygdom.

Amerikaneren lå ellers nummer tre i det samlede klassement, og efter flot kørsel i Pyrenæerne drømte holdet om en podieplads i Paris, men de drømme blev knust, da Van Garderen satte sig ind i holdbilen midtvejs på etapen.

- Alle ved, hvad det her betyder for os. Det behøver jeg vel ikke forklare, lyder det fra en ekstremt skuffet BMC-manager, Jim Ochowicz, til Ritzau.

- Det er en kæmpe skuffelse. Vi havde et håb om at komme på podiet.

Med Van Garderen og podiet væk skal holdet nytænke strategien, erkender Ochowicz.

- Vi evaluerer senere, men vi skal helt sikkert ændre vores strategi. Nu har vi ikke noget klassementhåb, men måske skal vi forsøge at få Samuel Sánchez i top-10, lyder det fra BMC-manageren.

BMC kan dog glæde sig over, at holdet allerede har tre etapesejre fra årets Tour.

Rohan Dennis vandt enkeltstarten på 1. etape, holdtidskørslen blev vundet på 9. etape, mens Greg Van Avermaet snuppede 13. etape.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce