Annonce
Sydfyn

Valgt uden modstand: Mette Kristensen officielt spidskandidat for Venstre

Mette Kristensen, byrådsmedlem for Venstre, er valgt som partiets spidskandidat. Foto: Katrine Becher Damkjær
Mette Kristensen (V) mødte ingen modstand på opstillingsmøde og er nu Venstres borgmesterkandidat til næste kommunalvalg.

Svendborg: Det har længe været en offentlig hemmelig, og nu er det så officielt: Mette Kristensen bliver Venstres spids- og borgmesterkandidat ved det næste kommunalvalg.

Det blev afgjort på et opstillingsmøde torsdag aften.

En enig bestyrelse i Venstre havde allerede på forhånd peget på Mette Kristensen, som har siddet i byrådet siden 2009, til at overtage rollen som partiets spids fra den tidligere borgmester Lars Erik Hornemann, og da der ingen modkandidater var til hende på opstillingsmødet, blev det sådan.

Det forklarer Ulla Larsen, bestyrelsesformand for Venstre i Svendborg.

- Man er selvfølgelig altid lidt spændt på, om der er andre, der stiller op, men det var der ikke, og vi fik valgt Mette Kristensen, siger formanden, som hæfter et par ord på den nye spidskandidat.

- Vi får en energisk og engageret kandidat. En liberal kandidat, som kan samarbejde og er utrolig dygtig til at få formidlet sit budskab.

Annonce

Lukkede døre

Omkring 44 var mødt op til opstillingsmødet i Venstre, der blev holdt i den gamle tinghus.

Avisen ville gerne have været til stede, ligesom vi har været det ved tidligere lejligheder, når der skulle vælges spidskandidat, men fik ikke adgang til mødet.

Ulla Larsen afviser dog, at det er et nyt tiltag at lukke dørene for pressen, hvilket hun gjorde klart, da avisen talte med hende tidligere på dagen.

- Det er altid lukket. Spidskandidat og kandidat er altid lukkede møder. De er aldrig nogensinde åbne for andre end dem, der har betalt for at være der, lød det fra Ulla Larsen inden torsdagens møde

- Det er jo et medlemsmøde. Der er jo ikke andre, der kan stemme end medlemmerne, så derfor er det et lukket møde. Det handler om, at medlemmerne skal have lov til at komme, snakke og stemme uden at der er nogen offentlighed til stede. Hvis man virkelig er interesseret i at høre debatten på sådan et møde, så melder man sig altså ind i partiet, og så kan man få indflydelse, sagde Ulla Larsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

112

390 gram skunk fundet under forsæde

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce