Annonce
Sydfyn

Valgt uden modstand: Mette Kristensen officielt spidskandidat for Venstre

Mette Kristensen, byrådsmedlem for Venstre, er valgt som partiets spidskandidat. Foto: Katrine Becher Damkjær
Mette Kristensen (V) mødte ingen modstand på opstillingsmøde og er nu Venstres borgmesterkandidat til næste kommunalvalg.

Svendborg: Det har længe været en offentlig hemmelig, og nu er det så officielt: Mette Kristensen bliver Venstres spids- og borgmesterkandidat ved det næste kommunalvalg.

Det blev afgjort på et opstillingsmøde torsdag aften.

En enig bestyrelse i Venstre havde allerede på forhånd peget på Mette Kristensen, som har siddet i byrådet siden 2009, til at overtage rollen som partiets spids fra den tidligere borgmester Lars Erik Hornemann, og da der ingen modkandidater var til hende på opstillingsmødet, blev det sådan.

Det forklarer Ulla Larsen, bestyrelsesformand for Venstre i Svendborg.

- Man er selvfølgelig altid lidt spændt på, om der er andre, der stiller op, men det var der ikke, og vi fik valgt Mette Kristensen, siger formanden, som hæfter et par ord på den nye spidskandidat.

- Vi får en energisk og engageret kandidat. En liberal kandidat, som kan samarbejde og er utrolig dygtig til at få formidlet sit budskab.

Lukkede døre

Omkring 44 var mødt op til opstillingsmødet i Venstre, der blev holdt i den gamle tinghus.

Avisen ville gerne have været til stede, ligesom vi har været det ved tidligere lejligheder, når der skulle vælges spidskandidat, men fik ikke adgang til mødet.

Ulla Larsen afviser dog, at det er et nyt tiltag at lukke dørene for pressen, hvilket hun gjorde klart, da avisen talte med hende tidligere på dagen.

- Det er altid lukket. Spidskandidat og kandidat er altid lukkede møder. De er aldrig nogensinde åbne for andre end dem, der har betalt for at være der, lød det fra Ulla Larsen inden torsdagens møde

- Det er jo et medlemsmøde. Der er jo ikke andre, der kan stemme end medlemmerne, så derfor er det et lukket møde. Det handler om, at medlemmerne skal have lov til at komme, snakke og stemme uden at der er nogen offentlighed til stede. Hvis man virkelig er interesseret i at høre debatten på sådan et møde, så melder man sig altså ind i partiet, og så kan man få indflydelse, sagde Ulla Larsen.

Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Benjis Burgers forsøger at slutte fred med naboen: - Jeg kan godt forstå, at han har været sur på mig

Annonce