Annonce
Sport

Valgrens sportsdirektør: Resultaterne skal nok komme

David Stockman/Ritzau Scanpix
Dimension Data-sportsdirektør Rolf Aldag slår koldt vand i blodet trods en skuffende start på foråret.

Søndag skal Michael Valgren forsøge at kickstarte både sin egen og sit holds sæson, når den danske cykelrytter og Dimension Data-mandskabet kører Amstel Gold Race.

Valgren vandt sidste års udgave af den hollandske klassiker, og en gentagelse vil give danskeren og det ambitiøse sydafrikanske hold, han kører for, en kærkommen sejr.

2019-sæsonen har således kun budt på syv førstepladser til Dimension Data-holdet, hvilket er tredjefærrest blandt de 18 World Tour-hold. Michael Valgren har stadig sin første til gode efter sit skifte fra Astana i vinterpausen.

En af holdets sportsdirektører, Rolf Aldag, understreger dog, at det ikke er panik, der præger stemningen på holdet.

- Vi ved, hvorfor det har været svært. Rytterne har været syge, og når alle andre har det godt, er det bare svært at indhente dem. Det må man leve med, siger tyskeren til netmediet cyclingnews.com.

Rolf Aldag er heller ikke bekymret, hvad angår Michael Valgren og de manglende sejre.

- Hans talent er ikke bare forsvundet på grund af ét forår. Derfor er jeg heller ikke stresset, fordi det skal nok komme. Han er forberedt og er blevet ved (med at træne, red.). Det er jo ikke fordi, han er 38 år gammel, og hans tid er forbi. Han er ung og meget motiveret, siger den tidligere Telekom-rytter til cyclingnews.com.

Michael Valgren er formentlig ikke Dimension Datas eneste bud på en sejrherre i søndagens Amstel Gold Race.

Holdet stiller også til start med Roman Kreuziger og Enrico Gasparotto, som Valgren henviste til henholdsvis anden- og tredjepladsen i sidste års udgave af løbet.

Både Kreuziger og Gasparotto har desuden vundet Amstel Gold Race tidligere. Kreuziger gjorde det i 2013, mens Gasparotto sejrede i både 2012 og 2016.

Michael Valgrens danske holdkammerat på Dimension Data, Lars Bak, er ikke på holdets startliste søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce