Annonce
Sport

Valgren: Sagan skal vinde pointtrøjen inden Paris

Peter Sagan i sin grønne trøje, som han forsvarer dagligt uden at vinde.

Tinkoff-Saxo går benhårdt efter at afgøre pointkonkurrencen, inden den afsluttende massespurt i Paris.

Efterhånden som det står lysende klart, at Alberto Contador leder efter sin allerbedste form, har Peter Sagans bestræbelser på at vinde pointkonkurrencen fået mere og mere opmærksomhed hos Tinkoff-Saxo.

Derfor var det også en streg i regningen, da 15. etapes store udbrud med blandt andre Sagan blev kørt ind, så hans eneste konkurrent i kampen om den grønne trøje, André Greipel, kunne vinde etapen.

- Det kunne være dejligt, hvis han kunne være sikker på at have trøjen, inden vi rammer Champs-Élysées, siger Tinkoff-Saxos dansker, Michael Valgren.

- Jeg havde egentlig også regnet med, at udbruddet ville holde hjem i dag. I starten var det jo kun Katusha, der arbejdede for at få samlet det hele igen, og det passede os fint.

- Jeg troede, de ville gå ned, men det skete desværre ikke, siger Valgren.

Greipels sejr betyder, at han haler lidt ind på Sagan, men slovakken har dog fortsat et komfortabelt forspring på 360 point mod 316.

Også på mandagens 16. etape vil Peter Sagan være centrum for opmærksomheden, fordi etapen næppe vil bringe forskydninger i kampen om pladserne i klassementet.

- Lige nu fokuserer vi på den grønne trøje. Vi skal have samlet så mange point som muligt til Peter, og inden vi når Alperne, er det en klar prioritet for os, forklarer Valgren.

Tirsdag holder Tour de France hviledag, inden der venter fire bjergetaper, som kommer til at afgøre løbet.

- I Alperne er det fuld fokus på Alberto Contador igen. Forhåbentlig kan vi få ham på podiet. Han plejer at være god efter hviledagene, og han er lidt indebrændt og vil gerne vise noget. Man skal aldrig afskrive ham, siger Valgren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce